Exam Newest Update QUESTIONs and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CA Esthetician State Board Practice Exam Newest Update QUESTIONs and Answers (Verified Answers)

QUESTION 1: What type of bacteria is in the pulse of

blemishes

CORRECT ANSWER : Staphlococcus

QUESTION 2: How are the cells from the epidermis

nourished

CORRECT ANSWER : Blood and Lymph Vessels

QUESTION 3: What direction do you remove cleanser from a

man's face

CORRECT ANSWER : Downwards

QUESTION 4: What massage technique do you use to spread

moisturizer

CORRECT ANSWER : Effleurage

QUESTION 5: What is the role of silicone in a product

CORRECT ANSWER : Prevents water from escaping the

skin

QUESTION 6: How does titanium dioxide work to protect

from the sun

CORRECT ANSWER : It reflects light

QUESTION 7: What causes the most allergic reactions

CORRECT ANSWER : Fragrance

QUESTION 8: Where is the adipose tissue found

CORRECT ANSWER : Subcutaneous Layer

QUESTION 9: They help protect the body from infection

CORRECT ANSWER : Langerhans Cells

QUESTION 10: The layer located below the stratum lucidum

CORRECT ANSWER : Stratum Granulosum

QUESTION 11: Natural aging

CORRECT ANSWER : Intrinsic

QUESTION 12: Aging caused by the sun alcohol smoking

CORRECT ANSWER : Extrinsic

QUESTION 13: A group of boils

CORRECT ANSWER: Carbuncle

QUESTION 14: The ethnicity that age is the least

CORRECT ANSWER : Black

QUESTION 15: Muscle that connects the shoulder to the chin

CORRECT ANSWER : Platysma

QUESTION 16: Eyelash hair

CORRECT ANSWER : Cilia

QUESTION 17: Helps to set the foundation

CORRECT ANSWER : Powder

QUESTION 18: The client holds this electrode during

disincrustation

CORRECT ANSWER : Cathode

QUESTION 19: Hyperpigmentation is likely to occur on

predispose skin during this treatment

CORRECT ANSWER: Chemical Peels

QUESTION 20: Lancets should be held at this angle

CORRECT ANSWER : 30 degrees

QUESTION 21: Enlarged blood vessels

CORRECT ANSWER : Telangiectasia

QUESTION 22: Inflamed pustules and papules

CORRECT ANSWER : Rosacea

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CA Esthetician State Board Practice Exam Newest Update QUESTIONs and Answers (Verified Answers) QUESTION 1: What type of bacteria is in the pulse of blemishes CORRECT ANSWER : Staphlococcus QUESTIO...

Get this document $30.00