Exam Questions and Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IPMA-HR Public Sector Essentials Exam Questions and Answers

Question 1: What is human resources management?

CORRECT ANSWER: the design of formal systems in

an organization to manage human talent for accomplishing organizational goals

Question 2: What is human capital?

CORRECT ANSWER: the collective value of the

capabilities, knowledge, skills, life experiences, and motivation of an organization workforce

Question 3: What is core competency?

CORRECT ANSWER: a unique capability that creates

high value at which an organization excels

Question 4: What is productivity?

CORRECT ANSWER: measure of quantity/quality of

work done, considering cost and resources

  • | Page

Question 5: What is organizational culture?

CORRECT ANSWER: shared values/beliefs that give

members meaning and provide them rules for behavior

Question 6: What is an expatriate?

CORRECT ANSWER: citizen of country working in

second county as employee of company in the first country

Question 7: What is a host-country national?

CORRECT ANSWER: citizen of one country working

in that country and employed by organization in second country

Question 8: What is a third country national?

CORRECT ANSWER: citizen of one country, working

in second country, employed by organization in third country

Question 9: What is an HR generalist?

  • | Page

CORRECT ANSWER: responsibility for performing a

variety of activities

Question 10: What is an HR specialist?

CORRECT ANSWER: has in-depth knowledge ad

expertise in limited area of human resources

Question 11: What is strategy?

CORRECT ANSWER: a plan an organization

uses/follows for how to compete successfully, survive and grow

Question 12: What is strategic planning?

CORRECT ANSWER: process of defining

organizations strategy and allocating resources towards its achievement

Question 13: What is organizational mission?

CORRECT ANSWER: the core reason for the existence

of the organization and what makes it unique

  • | Page

Question 14: What is strategic HR management?

CORRECT ANSWER: entails providing input into

organizational strategic planning and appropriate use of HR management practices to gain competitive advantage

Question 15: What is a multinational corporation

(MNC)?

CORRECT ANSWER: a corporation that has facilities

and other assets in at least one other country than its home country

Question 16: What is offshoring?

CORRECT ANSWER: the relocation of a business

process or operation by a company from one country to another

Question 17: What is HR planning?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

IPMA-HR Public Sector Essentials Exam Questions and Answers Question 1: What is human resources management? CORRECT ANSWER: the design of formal systems in an organization to manage human talent fo...

Get this document $30.00