SaFe Agile Advanced Scrum Master Exam Questions and Answers Already Passed
Question 1: What is one characteristic of an effective
Agile Team?
CORRECT ANSWER : To provide steady, high quality,
incremental value
Question 2: How does a Scrum Master lead a team's
efforts in relentless improvement?
CORRECT ANSWER : By facilitating the Iteration
Retrospective
Question 3: How does the Scrum Master help teams
address the challenges of modern Enterprises?
CORRECT ANSWER : By actively addressing
impediments
Question 4: Why are SAFe Scrum Masters challenged
differently in an Enterprise?
CORRECT ANSWER : The team is affected by teams
and stakeholders beyond their control
Question 5: Which SAFe configuration requires having a
Vision?
CORRECT ANSWER : All SAFe configurations
Question 6: Which SAFe organizational construct allows
businesses to build large and complex systems which require hundreds of people in a Lean-Agile manner?
CORRECT ANSWER : Solution Train
Question 7: Who is responsible for assisting to establish
Continuous Integration in SAFe?
CORRECT ANSWER : The System Team
Question 8: SAFe Scrum Masters interact with which
level(s) of Framework?
CORRECT ANSWER : All Levels
Question 9: One of the Scrum Master's main
responsibilities is to communicate with management and outside stakeholders to help the team in what way?
CORRECT ANSWER : Protect them from uncontrolled
addition of work
Question 10: What provides objective evidence that the
system is iterating?
CORRECT ANSWER : System Demo
Question 11: In complex systems development, what do
local integration points ensure?
CORRECT ANSWER : That each Capability of the
system is meeting its responsibilities in contributing to the overall Solution Intent
Question 12: Which statement is true about the phase-
gate Milestone model?
CORRECT ANSWER : It does not mitigate risk as
intended
Question 13: How can learning Milestones be used?
CORRECT ANSWER : To test the concept of a new
Feature or Capability
Question 14: What are two reasons why too much work
in process (WIP) is a problem? (Choose two.)
CORRECT ANSWER : It hides bottlenecks in the
workflow; It shows that the overall system is inefficient;
Question 15: What is the connection between feedback
and optimum batch size?
CORRECT ANSWER : Lack of feedback contributes to
higher holding cost
Question 16: What is the value of periodic
resynchronization?
CORRECT ANSWER : It limits variance to a single time
interval