- | Page
EXTRON AV ASSOCIATE
CERTIFICATION EXAM
QUESTIONS AND ANSWER S
Question 1: The rate at which vibrations repeat is called
CORRECT ANSWER: Frequency
Question 2: Related to the amount of energy a sound
wave carries
CORRECT ANSWER: Amplitude
Question 3: Low voltage level that comes out of a
microphone when someone speaks into it
CORRECT ANSWER: Mic Level
Question 4: Has two conductor wires, one for audio signal
(hot) and one for ground
CORRECT ANSWER: Unbalanced Cables
- | Page
Question 5: Carries two independent channels for left and
right audio and creates the impression of hearing from multiple directions
CORRECT ANSWER: Stereo Sound Signals
Question 6: When a microphone signal enters a mixer
what is used to control the input level of the Audio
CORRECT ANSWER: Gain
Question 7: What is designed to capture spoken words
limited to the speaker commonly found on podiums or in conference rooms and boardrooms
CORRECT ANSWER: GooseNeck Mic
Question 8: An omnidirectional microphone pickup
pattern has a coverage of
CORRECT ANSWER: 360 degrees
Question 9: What is the file type from the Moving Picture
Experts Group 1, Audio Layer 3 encoding technoque
- | Page
CORRECT ANSWER: MP3
Question 10: Allows users on a less secure network send
and receive data through a safe connection by extending a private network across the internet
CORRECT ANSWER: VPN Virtual Private Network
Question 11: What can be found on various Extron Pro
Series control processors for communication to external supported devices such as TouchLink Pro touchpanels and user interfaces
CORRECT ANSWER: AV LAN Port
Question 12: Manually configured as a fixed address for a
device that does not change
CORRECT ANSWER: Static IP Address
Question 13: Can be used as an intermediate router for
subnet when an IP address is not within the network
CORRECT ANSWER: Default Gateway
- | Page
Question 14: What layer of the OSI model handles error
detection with CRC checksums and flow control on a local network
CORRECT ANSWER: Data Link Layer 2
Question 15: What layer of the OSI model allows for
varying operating systems to communicate with each other on a network
CORRECT ANSWER: Presentation Layer 6
Question 16: Interlaced scanning may be described as
CORRECT ANSWER: Images drawn in two alternate
fields as odd and even numbered lines
Question 17: Indicates the amount of data used per pixel
to present color information