- | Page
F02 EXAM PRACTICE TEST |45
QUESTIONS AND ANSWER S
Question 1: Building occupants are defined as?
CORRECT ANSWER : All persons in the building,
including employees, building personnel and visitors.
Question 2: What is a central station company?
CORRECT ANSWER : A facility that receives alarm
signals from a protected premise and retransmits or otherwise reports such alarm signals to the FDNY.
Question 3: What is an emergency preparedness plan?
CORRECT ANSWER : also known as the fire safety and
evacuation plan and/or emergency action plan.
Question 4: What is evacuation?
- | Page
CORRECT ANSWER: the emptying of a building of all
building occupants in response to a fire or an emergency
Question 5: What is a fire alarm system?
CORRECT ANSWER : any system, including any
interconnected fire alarm sub-system, of components and circuits arranged to monitor and annunciate the status of fire alarm or supervisory signal-initiating devices.
Question 6: What is a fire guard?
CORRECT ANSWER: A person holding a Certificate of
Fitness for such purposes, who is trained in and responsible for maintaining a fire watch.
Question 7: What are fire protection systems?
- | Page
CORRECT ANSWER : Approved devices, equipment
and systems or combinations of systems used to detect a fire, activate an alarm, extinguish or control a fire, control or manage fire alarm systems, sprinkler systems and standpipe systems
Question 8: What is a fire watch?
CORRECT ANSWER : A temporary measure intended
to ensure continuous and systematic surveillance of a building or portion thereof by one or more qualified individuals for the purposes of identifying and controlling fire hazards, including detecting early signs of fire, raising an alarm of fire, notifying the department, and performing such other fire safety duties as may be prescribed by the commissioner.
Question 9: What is an impairment?
- | Page
CORRECT ANSWER : Any condition in which a fire
protection system cannot perform its designed fire safety function.
Question 10: Who is an impairment coordinator?
CORRECT ANSWER : The person designated by the
building owner who is responsible for ensuring that proper notification and safety precautions are taken when a standpipe system, sprinkler system or fire alarm system is out of services
Question 11: What is a non-fire emergency?
CORRECT ANSWER : A biological, chemical or
nuclear incident or release; declaration of emergency by a lawful authority; explosion; medical emergency; natural disaster; or other emergency affecting the premises or the safety of building occupants.