FEDERAL NURSING HOME

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FEDERAL NURSING HOME

ADMINISTRATOR EXAM

QUESTIONS AND CORREC T

ANSWERS

Question 1: OBRA asserts some separate committees can

be folded into the quality improvement/assurance committee. Safety, Pharmacy and which committee below can be added into QA/QI committee?

CORRECT ANSWER: Infection Control

Question 2: Nursing homes are responsible for obtaining

and providing dental care for residents. Who usually pays for dental services?

CORRECT ANSWER: The resident or a family member

Question 3: A facility is not allowed to charge a resident

who is Medicaid and Medicare eligible except for:

CORRECT ANSWER: Co-pays

  • | Page

Question 4: You calculate the average percent of

occupancy by:

CORRECT ANSWER: Dividing the total census

(occupied bed days) by the total number of days, then multiply by 100

Question 5: Resident's rights should be explained to the

resident and or family member:

CORRECT ANSWER: Prior to admission

Question 6: In case of an emergency, when no attending

or back up physician is available, the decision as to who

will attend to the resident is to be made by the:

CORRECT ANSWER: Administrator

Question 7: Federal law states that facilities must retain

menus of food actually served for at least:

CORRECT ANSWER: 30 days

  • | Page

Question 8: A resident with a living will and DPOA

specified she wants to receive heroic measures if necessary. Six months later the resident requires CPR, but is now incompetent and the son request CPR be withheld.What is the right thing to do?

CORRECT ANSWER: Provide the CPR

Question 9: A resident asks to see his chart. The doctor

tells the nurse not to allow the resident access to the chart.What do you do?

CORRECT ANSWER: Tell the doctor the law gives the

resident the right to view the medical records

Question 10: Medical records belong to:

CORRECT ANSWER: Facility

Question 11: When a resident passes away, the personal

funds deposited with the facility must be given to the resident's estate with a final accounting of the funds

within:

CORRECT ANSWER: 30 days

  • | Page

Question 12: The suffix "algia" refers to:

CORRECT ANSWER: Pain

Question 13: Physical restraints must be removed:

CORRECT ANSWER: Every two hours

Question 14: Depression is one of many psychological

changes related to the aging process. Others include the

following except for:

CORRECT ANSWER: Hearing loss

Question 15: "Nosocomal" refers to

CORRECT ANSWER: Infection occurring inside the

facility (institutionalized)

Question 17: A capital budget is mostly about:

CORRECT ANSWER: Equipment and real estate

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FEDERAL NURSING HOME ADMINISTRATOR EXAM QUESTIONS AND CORREC T ANSWERS Question 1: OBRA asserts some separate committees can be folded into the quality improvement/assurance committee. Safety, Phar...

Get this document $30.00