FEMA IS-700 FINAL QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FEMA IS-700 (FINAL) QUESTIONS

AND CORRECT ANSWER S

Question 1: NIMS Guiding Principles

CORRECT ANSWER : Flexibility, Standardization,

Unity of Effort

Question 2: Allows NIMS to be scalable from routine,

local incidents through those requiring interstate mutual aid up to those requiring Federal assistance

CORRECT ANSWER : Flexibility

Question 3: Supports interoperability among multiple

organizations in incident response

CORRECT ANSWER : Standardization

Question 4: Improve integration and connectivity among

organizations

CORRECT ANSWER : Standard Organizational

Structures

  • | Page

Question 5: Allow incident personnel and organizations to

work together effectively

CORRECT ANSWER : Standard Practices

Question 6: Enables effective communication

CORRECT ANSWER : Common Terminology

Question 7: Enables organizations with jurisdictional

authority or functional responsibilities to support each other while allowing each participating agency to maintain its own authority and accountability

CORRECT ANSWER : Unity of Effort

Question 8: 3 Major Components of NIMS

CORRECT ANSWER : 1. Resource Management, 2.

Command and Coordination, 3. Communications and Information Management

Question 9: Standard mechanisms to systematically

manage resources, including personnel, equipment,

  • | Page

supplies, teams, and facilities, both before and during incidents in order to allow organizations to more effectively share resources when needed

CORRECT ANSWER : Resource Management

Question 10: Describes leadership roles, processes, and

recommended organizational structures for incident management at the operational and incident support levels and explains how these structures interact to manage incidents effectively and efficiently

CORRECT ANSWER : Command and Coordination

Question 11: Describes systems and methods that help to

ensure that incident personnel and other decision makers have the means and information they need to make and communicate decisions

CORRECT ANSWER : Communications and

Information Management

Question 12: 4 Key Activities of Resource Management

Preparedness

  • | Page

CORRECT ANSWER : 1. Identifying and typing

resources, 2. Qualifying, certifying, and credentialing personnel, 3. Planning for resources, 4. Acquiring, storing, and inventorying resources

Question 13: The resources capability to perform its

function in one or more of the five mission areas:

Prevention, Protection, Mitigation, Response, and Recovery CORRECT ANSWER : Typing: Capability

Question 14: The function for which a resource would be

most useful (firefighting, law enforcement, health and medical) CORRECT ANSWER : Typing: Category

Question 15: A broad characterization, such as personnel,

equipment, teams, and facilities CORRECT ANSWER : Typing: Kind

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FEMA IS-700 (FINAL) QUESTIONS AND CORRECT ANSWER S Question 1: NIMS Guiding Principles CORRECT ANSWER : Flexibility, Standardization, Unity of Effort Question 2: Allows NIMS to be scalable from rou...

Get this document $30.00