FEMA IS- 800.D FINAL EXAM

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FEMA IS- 800.D FINAL EXAM

LATEST UPDATE ACTUAL EXAM

75 QUESTIONS WITH 100%

VERIFIED CORRECT ANS WERS

GUARANTEED A+ VERIFI ED BY

PROFESSOR

Question 1: What is the relationship between the National

Response Framework and the National Incident Management System (NIMS)?

CORRECT ANSWER: B. The response protocols and

structures described in the National Response Framework align with the NIMS, and all NIMS components support response.

Question 2: Which core capability makes it possible to

manage the life cycle of a potential crisis, determine capability requirements, and help stakeholders learn their roles?

CORRECT ANSWER: Planning

  • | Page

Question 3: The response protocols and structures

described in the National Response Framework align with what doctrine to support a unified approach to response?

CORRECT ANSWER: National Incident Management

System (NIMS)

Question 4: All agencies with jurisdictional authority

and/or functional responsibility for the incident provide joint support through mutually developed incident

objectives and strategies. This is an example of:

CORRECT ANSWER: Unified Command

Question 5: Which of the following statements about

Emergency Support Functions (ESFs) is correct?

CORRECT ANSWER: ESFs are not exclusively federal

coordinating mechanism

Question 6: Critical infrastructure such as utilities and

banking are which partners responsibility?

CORRECT ANSWER: Private sector

  • | Page

Question 7: In order to help form a common operating

picture of the incident and secure additional resources the

Incident Commander relays requirements to:

CORRECT ANSWER: Surrounding Regional Response

Coordination Centers (RRCC)

Question 8: Select one of the three core capabilities that

spans all Mission Areas?

CORRECT ANSWER: Operational Coordination

Question 9: For non-Stafford Act Incidents, who activates

the appropriate coordinating structures?

CORRECT ANSWER: First responding agency

Question 10: Which of the following are part of the

DHS/FEMA Federal Operations Centers?

CORRECT ANSWER: Regional Response

Coordination Center (RRCC)

  • | Page

Question 11: What is defined as enabling the continuous

operation of critical government and business functions?

CORRECT ANSWER: a community lifeline

Question 12: A MAC Group is:

CORRECT ANSWER: Composed of senior officials,

such as agency administrators, executives, or their designees, who are authorized to represent or commit agency resources and funds in support of incident activities.

Question 13: Which partner is often the first to arrive and

last to leave the incident site of a disaster?

CORRECT ANSWER: Local government

Question 14: Many jurisdictions/organizations configure

their EOCs using the standard _______ organizational structure?

CORRECT ANSWER: Incident Command System

(ICS)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

FEMA IS- 800.D FINAL EXAM LATEST UPDATE ACTUAL EXAM 75 QUESTIONS WITH 100% VERIFIED CORRECT ANS WERS GUARANTEED A+ VERIFI ED BY PROFESSOR Question 1: What is the relationship between the National R...

Get this document $30.00