- | Page
FINAL EXAM- CHAMBERLAIN
UNIVERSITY BIOS 251 WEEK 8
EXAM| 54 QUESTIONS WITH
VERIFIED SOLUTIONS
Question 1: What is the functional classification of joints?
CORRECT ANSWER : synarthroses, amphiarthroses,
diarthroses
Question 2: What is the structural classification of joints?
CORRECT ANSWER : fibrous, cartilaginous, synovial
Question 3: What is the Atlas (C1)?
CORRECT ANSWER : supports the head
Question 4: What is the Axis (C2)?
- | Page
CORRECT ANSWER : second cervical vertebrae
Question 5: What are the bone stages of healing?
CORRECT ANSWER : inflammatory, reparative,
remodeling
Question 6: What are the skull bones?
CORRECT ANSWER : frontal, parietal, occipital,
temporal
Question 7: What are the layers of epidermis?
CORRECT ANSWER : stratum basale, stratum
spinosum, stratum granulosum, stratum lucidum, stratum corneum
Question 8: What are the regions of hair?
- | Page
CORRECT ANSWER : shaft and root
Question 9: What are the accessory structures of joints?
CORRECT ANSWER : tendons, ligaments, bursae, and
tendon sheaths, meniscus
Question 10: What are the different types of movement?
CORRECT ANSWER : flexion, extension, adduction,
abduction, rotation
Question 11: What is a syndesmosis?
CORRECT ANSWER : bones connected by ligaments
Question 12: What is a synchondrosis?
- | Page
CORRECT ANSWER : Hyaline cartilage; no movement,
cartilaginous joint
Question 13: What is a gomphosis?
CORRECT ANSWER : A type of fibrous joint such as a
tooth into the alveolus