FINANCIAL MODELING TEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FINANCIAL MODELING TEST

QUESTIONS WITH ANSWE RS

Question 1: Ignoring the impact of stock based

compensation expense included in cost of sales, what is gross profit for the year ending 1/30/2016?

CORRECT ANSWER: $1,323,734

Question 2: What is depreciation expense for the year

ending 1/30/2016?

CORRECT ANSWER: $140.6 Million

Question 3: What is AEO's share count on 3/7/2016?

CORRECT ANSWER: 180.7 million

Question 4: As of 1/30/2016, what is the sum of the next

  • years' amortization expenses of AEO's intangible
  • assets?

CORRECT ANSWER: 17.3 million

  • | Page

Question 5: What is gross profit for the year ending

1/31/2023?

CORRECT ANSWER: $1,709,188

Question 6: What is SG&A for the year ending

1/31/2023?

CORRECT ANSWER: $1,298,397

Question 7: What is D&A for the year ending 1/31/2025?

CORRECT ANSWER: $240,500

Question 8: For the purpose of this question only, instead

of assuming a 20-year useful life for intangible assets, assume a 4-year useful life for all newly purchased intangible assets in the forecast period. What is amortization expense for the year ending 1/31/2025?

CORRECT ANSWER: $6,911

Question 9: What is the balance of total current assets

excluding cash minus total current liabilities as of

  • | Page

1/31/2025. Remember to reset your model to remove assumptions unique to the last question!

CORRECT ANSWER: $83,422

Question 10: What is the difference between cash from

operations and net income in the year ended 1/31/2023?

CORRECT ANSWER: $252,623

Question 11: What is cash from investing activities in the

year ended 1/31/2023?

CORRECT ANSWER: ($219,647)

Question 12: What is the first year of the forecast where

AEO does NO buybacks?

CORRECT ANSWER: 01/31/21

Question 13: In what year of the forecast does AEO need

to draw on the revolver for the first time?

CORRECT ANSWER: 01/31/22

  • | Page

Question 14: What is interest expense in the year ending

1/31/2026?

CORRECT ANSWER: $6,171

Question 15: What are total assets as of 1/31/26?

CORRECT ANSWER: $1,804,243

Question 16: Assuming for the purpose of this question

only that there are no buybacks during any forecast year, what is the basic share count on 1/31/2026?

CORRECT ANSWER: $203,663

Question 17: Calculate depreciation expense for the year

ending 12/31/2018.

CORRECT ANSWER: $10,777

Question 18: What is the useful life of the existing

PP&E? (Round to nearest whole number.)

CORRECT ANSWER: 5 years

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FINANCIAL MODELING TEST QUESTIONS WITH ANSWE RS Question 1: Ignoring the impact of stock based compensation expense included in cost of sales, what is gross profit for the year ending/2016? CORRECT...

Get this document $30.00