FISDAP CARDIOLOGY EM T

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FISDAP CARDIOLOGY EM T

INITIAL EXAM STUDY GUIDE

NEWEST ACTUAL QUESTI ONS

AND ANSWERS (A+ GUID E

SOLUTION)

Question 1: The AED gives "no shock" message to a

patient who is in cardiac arrest. You should?

CORRECT ANSWER : resume chest compressions

Question 2: Which interventions would have the MOST

positive impact on a cardiac arrest patient's outcome?

CORRECT ANSWER : Early CPR and defibrillation

Question 3: What is the max amount of time that should

be spent checking for spontaneous breathing in an unresponsive child?

CORRECT ANSWER : 10 seconds

We have an expert-written solution to this problem!

  • | Page

Question 4: When performing CPR on an adult, you

should compress the chest to a depth of ____ at a rate of

_____?

CORRECT ANSWER : 2.0-2.4 in, 100-120 BPM

Question 5: What is the appropriate compression to

ventillation ratio for adult two-rescuer CPR?

CORRECT ANSWER : 30:2

Question 6: A 54 year old complains of chest tightness

after raking leaves for an hour. The pain subsided after rest and two nitro. He has had very similiar episodes in the past. He is most likely experiencing?

CORRECT ANSWER : Angina Pectoris

Question 7: At what rate should single rescuer CPR be

performed for a 17 year old female?

CORRECT ANSWER : 120 per min

  • | Page

Question 8: A 40 year old patient with a history of

coronary artery disease recent mastectomy is complaining of chest discomfort. Vitals are P 120, R 22 and BP 80/54.you should suspect?

CORRECT ANSWER : Cardiogenic shock

Question 9: Nitroglycerin is a medication that is typically

administered?

CORRECT ANSWER : sublingually

Question 10: A patient was struck by lighting, you should

suspect?

CORRECT ANSWER : an irregular heartbeat

Question 11: DUring CPR which of the following is most

importnat?

CORRECT ANSWER : minimal interruptions during

compressions

  • | Page

Question 12: A buildup of calcium and cholestrol lform

plaque inside a blood vessel which would most likely be the cause?

CORRECT ANSWER : ACS acute coronary syndrome

Question 13: During the Primary Assessment a 57 year

old female says she has chest pain and points to her epigastric area? What should you do?

CORRECT ANSWER : Obtain vital signs

Question 14: What is the cause of heart failure?

CORRECT ANSWER : Inadequcation ejection of blood

from the ventricles

Question 15: What valve controls blood flow between the

left atrium and left ventricle?

CORRECT ANSWER : mitral valve

Question 16: Which patient is most likely to benefit from

an AED?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FISDAP CARDIOLOGY EM T INITIAL EXAM STUDY GUIDE NEWEST ACTUAL QUESTI ONS AND ANSWERS (A+ GUID E SOLUTION) Question 1: The AED gives "no shock" message to a patient who is in cardiac arrest. You sho...

Get this document $30.00