- | Page
FLORIDA TERMITE EXAM
QUESTIONS AND ANSWERS 100%
PASS
QUESTION 1: What must you have signed by the
customer before entering into a contract on a property that is currently under an active wdo warranty?
CORRECT ANSWER: Form 13671 (consumer consent
form)
QUESTION 2: The eastern sub termite belongs to what
family?
CORRECT ANSWER: Rhinotermitidae
QUESTION 3: Drywood and dampwood termites belong
to the family?
CORRECT ANSWER: Kalotemritidae
QUESTION 4: According to the revised taxonomy of
termites, these insects belong in the order ____ along with cockroaches
- | Page
CORRECT ANSWER: Blattodae
QUESTION 5: The Old House Borer is an example of?
CORRECT ANSWER: Longhorned wood borer
QUESTION 6: Which is required to be reported on the
Form 13645?
CORRECT ANSWER: Evidence, Damage and live
organisms
QUESTION 7: When must you use a form 13645
inspection report?
CORRECT ANSWER: For real estate transactions, and
for real estate transactions when a written report is requested
QUESTION 8: Which is the minimum amount of errors
on omissions liability insurance?
CORRECT ANSWER: $500,000/$250,000
- | Page
QUESTION 9: Which are the two documents that can
give you guidance on completing a form 13645 inspection report?
CORRECT ANSWER: The industry baseline practices
and the guidelines for the use and completion of the form 13645
QUESTION 10: Under the definition as they pertain to
wdo inspections, live or living would include all of the following EXCEPT?
CORRECT ANSWER: powerpost beetle frass streaming
out of holes
QUESTION 11: Under the definitions as they pertain to
wdo inspections, structures would include all of the following but not?
CORRECT ANSWER: detached private fences
QUESTION 12: You would report damage and
deterioration to particle board and masonry siding caused by exposure to water and sunlight, including the
- | Page
delamination water stains, peeling, separation and other break down cellulose materials on a form 13645 inspection report
CORRECT ANSWER: false
QUESTION 13: Which of these items could be stated as
areas excluded from an exterior of a structure from the form 13645 inspection report?
CORRECT ANSWER: stored items and debris stacked
against the structure
QUESTION 14: Which of the following is not an
example of a conducive condition that may lead to the presence of wood destroying organisms?
CORRECT ANSWER: wood roof shingles
QUESTION 15: Which would not be a valid reason for
excluding the inspection of the entire attic of a structure?