- | Page
GUIDEWIRE ASSOCIATE
ANALYST EXAM QUESTIO NS
WITH COMPLETE SOLUTI ONS
Question 1: What are the four main areas of configuration
in a Guidewire application?
CORRECT ANSWER: 1. User Interface 2. Data Model
- Application Logic 4. Integration
Question 2: What are some of the technologies used in
InsuranceSuite applications?
CORRECT ANSWER: Page Configuration Format
(PCF) files, Gosu (programming language)
Question 3: What are some reasons for a non-developer to
understand the technology stack?
CORRECT ANSWER: To determine what data is stored
and if new requirements need additional data elements.To know how and where data is used. To communicate what data may be needed beyond what is in the base configuration. To determine valid values or circumstances for the new data.
- | Page
Question 4: What are some examples of what can be
configured in the User Interface?
CORRECT ANSWER: The order of fields, change
labels, regroup fields (simple change). Fields on a screen (moderate change). Screens (complex change). Screen- based logic (complex change).
Question 5: What are some examples of what can be
configured in the Data Model?
CORRECT ANSWER: Information that the base
application does not store (add passport number). Values for a Typelist (add valid values for AddressType or PhoneType). Data to support regulatory requirements.
Question 6: Why is it important for non-developers to
understand the basics of the UI architecture and components?
CORRECT ANSWER: So that they can request changes
to the UI that are consistent with the base product
- | Page
architecture and communicate effectively with developers.
Question 7: What are five common areas of the UI
architecture?
CORRECT ANSWER: 1. The Screen Area 2. The
Sidebar 3. The Tab Bar 4. The Info Bar 5. The Workspace
Question 8: Name three components of a PCF
CORRECT ANSWER: Card, ListView, Button, Text
Input, Contact Picker, Radio button, Checkbox (Note:
Three components were requested, but seven are listed as examples)
Question 9: What keyboard shortcut provides just the
location information for a screen viewed in an InsuranceSuite product?
CORRECT ANSWER: ALT+SHIFT+I displays the
Location Info window
- | Page
Question 10: What tool does a developer use to configure
InsuranceSuite products?
CORRECT ANSWER: Guidewire Studio
Question 11: What are the two main components of the
data model?
CORRECT ANSWER: 1. Entities 2. Typelists
Question 12: What is the purpose of the Data Dictionary?
CORRECT ANSWER: It shows the data elements that
belong to entities and typelists
Question 13: What are some of the relationships between
entities?
CORRECT ANSWER: Foreign keys - a link to a single
row in another entity, Array keys - a link to multiple rows in another entity, Type keys - a link to a specific value in a typelist