- | Page
GUIDEWIRE FUNDAMENTA LS
EXAM(QUESTIONS WITH 100%
CORRECT ANSWERS (VERIFIED
BY EXPERTS)
Question 1: What are the three tiers in GW application
architecture?
CORRECT ANSWER: Data, application, presentation (or
user interface/web clients)
Question 2: In which tier are the following used? PCF
Files, Gosu, and Data model entities?
CORRECT ANSWER: Presentation, application, and
data respectively
Question 3: For each of the following, identify if it is
stored as a database table, as a table column, or not stored
in the database at all:
a) An entity (such as ABContact)
b) A physical data field (such as ABContact.CreateTime)
c) A virtual data field (such as ABContact.FullName)
- | Page
d) A foreign key field (such as ABContact.AssignedUser)
CORRECT ANSWER:
- table
- column
- not stored
- column (foreign key column)
Question 4: For each of the following, identify if it is
stored as a database table, as a table column, or not stored
in the database at all:
- an array key field (such as ABContact.Contact Notes)
- a typelist (such as VendorType)
- a typekey Field (such as ABContact.VendorType)
CORRECT ANSWER:
- not stored in the database
- table
- column (foreign key column)
- | Page
Question 5: Name two circumstances in which you would
execute the gwb genDataDictionary command.
CORRECT ANSWER: When you install app and when
you extend Data Model (and are concerned with data model validation beyond schema validation in Entity Editor). If you modify system permissions or some other aspect of access and would need to regenerate the Security Dictionary.
Question 6: How many ETX files can a given entity
have?
CORRECT ANSWER: One ETX file per entity in most
cases.
Question 7: What datatype do you enter for fields that
will store...
a) String values?
b) Boolean values?
c) Numbers with decimal values?
CORRECT ANSWER:
- | Page
- varchar
- bit
- decimal
Question 8: Which datatypes require columnParam
subelements?
CORRECT ANSWER:
- decimal requires precision and scale
- varchar requires size
Question 9: When does a GW app actually modify the
physical structure of the database?
CORRECT ANSWER: Physical structure of the database
is only modified during start-up.
Question 10: Describe some of the differences between
the files in the \Metadata\Typelist and \Extensions\Typelist folders CORRECT ANSWER: Metadata: OOTB typelists. Not-