- | Page
GUIDEWIRE FUNDAMENTA LS
EXAM WITH 100% CORRE CT
ANSWERS
Question 1: Which two statements are true about Input
Sets?
CORRECT ANSWER: 1. An Input Set could contain
another Input Set, 2. Input set Ref widget could be used to reference a reusable Input Set from a Detail View.
Question 2: The Contact entity has a LegalReports array.
The LegalReportsLV List View displays the elements of the array. Which two steps must be taken as part of the configuration to allow the user to add/remove rows to/from the LegalReportsLV?
CORRECT ANSWER: 1. Specify the toRemove
property of the Row Iterator widget, 2. Specify the toAdd property of the Iterator Buttons widget
Question 3: Which statement is true about Screen
containers?
- | Page
CORRECT ANSWER: A PanelRef widget can be used
to reference a reusable Detail View in a Screen container
Question 4: What are three valid parent PCFs to reference
a reusable Detail View PCF?
CORRECT ANSWER: 1. Card View, 2. List Detail
View, 3. Screen
Question 5: What are two of the steps that must be taken
to create and reference a new SecondaryAddressedLV PCF file?
CORRECT ANSWER: 1. Add a Toolbar to the
SecondaryAddressesLV for pagination, 2. Add a List View Input to a Screen container and configure the def property
Question 6: Which two steps must be completed to make
a Date Input editable?
CORRECT ANSWER: 1. Add a Toolbar and Edit
Buttons to the Screen that includes the Detail View, 2. Set the editable property of the Data Input widget to true
- | Page
Question 7: Which two steps must be completed to create
a custom entity 'Report' with text fields and a calculated datetime field?
CORRECT ANSWER: 1. Create an entity
Report_Ext.eti, 2. Create an enhancement property for the Report_Ext entity
Question 8: Which two steps must be completed to extend
an out of the box AccountType typelist that does not have any extension files?
CORRECT ANSWER: 1. Verify that the typelist's final
property is set to false, 2. Create the AccountType.ttx
Question 9: An insurance company wants to configure a
one to many relationship between the Contact and Address entities so that the Contact can have many Addresses associated with it. Which two steps must be completed to implement the relationship?
- | Page
CORRECT ANSWER: 1. Add a foreignKey field to the
Address entity, 2. Add an array element to the Contact entity
Question 10: Which two steps must be completed to
reference a typelist with a Type filter?
CORRECT ANSWER: 1. Add a typekey field to the
entity to reference the typelist, 2. Specify the name of the filter to be referenced in the typefilter attribute
Question 11: Which step must a developer take to add a
new column field to the out of the box Activity entity?
CORRECT ANSWER: Create an Activity.etx file if one
does not already exist
Question 12: Which two statements are true about a new
custom typelist?
CORRECT ANSWER: 1. A custom typelist can contain
a maximum of 255 typecodes, 2. A new custom typelist is defined in a TTI file