HAZWOPER 40 - Final Exam Questions and Answers (Passed with 100%)
Question 1: Chronic responses to chemical exposures
occurs only a short time after exposure.
CORRECT ANSWER : False
Question 2: Which of the following is NOT on the "to-
do" list for solvents?
- Use solvents in well-ventilated areas
- Store solvents properly
- Keep solvents in a non-ventilated area
CORRECT ANSWER : C) Keep solvents in a non-
ventilated area
Question 3: A corrosive is a substance, usually a liquid,
which is capable of completely dissolving another substance.
CORRECT ANSWER : True
Question 4: Which of the following is NOT a way to
protect yourself from toxins?
- Wear appropriate PPE
- Follow safety protocols
- Conduct all activities with the maximum amount of
PPE possible
CORRECT ANSWER : C) Conduct all activities with the
maximum amount of PPE possible
Question 5: Which class of helmets has no resistance to
electrical voltage?
- Class A
- Class B
- Class C
CORRECT ANSWER : C) Class C
Question 6: Toxic dose is the same for every living thing
CORRECT ANSWER : False
Question 7: Which of the following is NOT a step that
should be covered in an emergency response procedure?
- Evacuation
- Communication
- Clarification
CORRECT ANSWER : C) Clarification
Question 8: An OSHA standard dealing with general slip
and fall protection would be an example of ______.
- Vertical
- Horizontal
- Specific
CORRECT ANSWER : B) Horizontal
Question 9: A change in season, weather, or changes in
job tasks are examples of reassessment indicators for a site.
CORRECT ANSWER : True
Question 10: The contingency plan should include
______ personnel.
- Only on-site
- Only off-site
- Both on and off-site
CORRECT ANSWER : C) Both on and off-site
Question 11: A decontamination plan should be
developed ______ any operations begin with any hazardous substances.
- After
- Before
- During
CORRECT ANSWER : B) Before
Question 12: When the exposure of two different toxic
chemicals produces a more severe effect than either one alone is called ______ interaction.
- Additive
- Synergistic
- Antagonistic
CORRECT ANSWER : B) Synergistic
Question 13: Where are titles representing broad areas
that are subject to Federal regulation found?
- Code of Federal Regulations
- OSHA Guidelines
- State Laws