HEALTH ASSESSMENT FO RTIS FINAL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HEALTH ASSESSMENT FO RTIS FINAL

EXAM NEWEST COMPLETE 120

QUESTIONS AND CORREC T DETAILED

ANSWERS (VERIFIED AN SWERS)

|ALREADY GRADED A+

Question : 1. A structure that protects the eye from foreign

bodies is the (a) conjunctiva.(b) cornea.(c) eyelid.(d) sclera.(e) lens.

Correct Answer: A. conjunctiva.

Question : 2. Tears flow over the cornea and drain via the

lacrimal sac into the (a) lacrimal gland.(b) posterior pharynx.(c) nasal meatus.(d) thyroglossal duct.(e) anterior fossa.

Correct Answer: C. nasal meatus

Question : 3. Contraction of which eye structure controls the

amount of light that reaches the retina?(a) Retina (b) Medial rectus muscle (c) Sclera (d) Lens (e) Iris

Correct Answer: E. Iris

Question : 4. Contraction or relaxation of the ciliary body

(a) allows voluntary blinking.(b) changes lens thickness.(c) regulates peripheral vision.(d) sends light impulses to the brain.(e) regulates tear production.

Correct Answer: B. changes lens thickness.

Question : 5. The sensory network of the eye is the

(a) cornea.(b) iris.(c) pupil.(d) retina.(e) vitreous body.

Correct Answer: D. retina

Question : 6. Term infants have a visual acuity of about

(a) 20/20.(b) 20/100.(c) 20/200.(d) 20/300.(e) 20/400.

Correct Answer: E. 20/400.

Question : 7. At what age does an infant usually develop the

ability to distinguish color?(a) At birth (b) 2 months (c) 6 months (d) 12 months (e) 16 months

Correct Answer: C. 6 months

Question : 8. An increased level of lysozyme in the tears will

occur normally during which life stage?(a) Adolescence (b) Childhood (c) Infancy (d) Pregnancy (e) Older adults

Correct Answer: D. Pregnancy

Question : 9. A pregnant woman in her third trimester tells

you that her vision has been a little blurred and she thinks she needs to get new contact lenses. You should advise her to (a) get new lenses as soon as possible to avoid complications.(b) wait until several weeks after delivery to get new lenses.(c) go to the nearest emergency department for evaluation.(d) change her diet to include more yellow vegetables.(e) decrease her water intake.

Correct Answer: B. wait until several weeks after delivery

to get new lenses

Question : 10. Which of the following is a relatively benign

condition that may occur during pregnancy or labor?(a) Macular degeneration (b) Papilledema (c) Subconjunctival hemorrhage (d) Cupping of the optic disc (e) Presbyopia

Correct Answer: C. Subconjunctival hemorrhage

Question : 11. When does the lens usually become more rigid

and the ciliary muscle of the iris become weaker?(a) Adolescence (b) Around 25 years of age (c) Around 35 years of age (d) Around 45 years of age

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HEALTH ASSESSMENT FO RTIS FINAL EXAM NEWEST COMPLETE 120 QUESTIONS AND CORREC T DETAILED ANSWERS (VERIFIED AN SWERS) |ALREADY GRADED A+ Question : 1. A structure that protects the eye from foreign ...

Get this document $30.00