- | Page
Health Insurance Florida 2-40 Practice Exam Questions 1 QUESTIONS AND ANSWERS|
GRADED A
Question 1: Which of the following laws requires an insurer to
notify an applicant in writing that an investigative consumer report may be made on the applicant?-Uniform Provisions Law.-Freedom of Information Act.-Medical Information Bureau Disclosure Act -Fair Credit Reporting Act (Insurance Information and Privacy Protection Act)
CORRECT ANSWER : Fair Credit Reporting Act (Insurance
Information and Privacy Protection Act)
Question 2: Group health insurance specifies that what
percentage of eligible individuals MUST be offered coverage under a noncontributory plan?-25 -50 -75 -100
CORRECT ANSWER : 100
- | Page
Question 3: Under an Accidental Death and Dismemberment
(AD&D) policy, insurable interest must exist at which of the following times?-When a change of beneficiary is requested -At the inception of the policy -When a beneficiary other than a relative is named -At the time a claim is submitted
CORRECT ANSWER : At the inception of the policy
Question 4: When periodic claim payments are required under a
long-term disability income policy, an insurer MUST make
payments to an insured at least once every:
-month -three months -six months -year
CORRECT ANSWER : month
Question 5: M and N own a small interior design studio that
employs six people. The owners are concerned about the
- | Page
financial continuation of the business if either of them should become permanently disabled. In this situation, a producer would MOST likely recommend which of the following types of contracts?-Basic Hospital -Disability Buy-Out -Comprehensive Major Medical -Short-Term Disability Income
CORRECT ANSWER : Disability Buy-Out
Question 6: Which of the following health policies requires a
beneficiary designation?-Travel Accident -Medicare Supplement -Blanket -Long Term Care
CORRECT ANSWER : Travel Accident
Question 7: Suicide, pre-existing conditions and self-inflicted
injuries are dealt with in which of the following policy features?-Extensions of coverage
- | Page
-Benefits clause -Riders -Exclusions
CORRECT ANSWER: Exclusions
Question 8: An insured whose Disability Income policy contains
a Change of Occupation clause takes a new job in a more hazardous occupation and fails to notify the insurer of the change. One year later, the insured becomes disabled. The insurer will most likely take which of the following actions?-Cancel the policy and refund one year's premiums -Settle the claim according to what the premiums would have purchased under the more hazardous occupation -Pay the claim in full and then cancel the policy -Pay the claim after deducting an extra one-year premium payment
CORRECT ANSWER : Settle the claim according to what the
premiums would have purchased under the more hazardous occupation
Question 9: Which of the following definitions of disability
would cover a permanent partial disability?