HEARING AID DISPENSE R PRACTICE TEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HEARING AID DISPENSE R PRACTICE TEST

QUESTIONS WITH VERIF IED ANSWERS

Question 1: db loss of a perforation of TM

CORRECT ANSWER: 10-15db loss

Question 2: procedure done to fix perforation

CORRECT ANSWER: tympanoplasty or

myringoplasty

Question 3: monomeric spots

CORRECT ANSWER: looks like a hole in TM, but

reflects light like a mirror. holes that have healed. aka "mirror membranes"

Question 4: average dimentions of an adult eardrum

CORRECT ANSWER: 2.3-2.9cm in length, .7cm in

diameters

Question 5: pars tensa

CORRECT ANSWER: lower 4/5 of TM and tight

Question 6: pars flaccida

CORRECT ANSWER: upper 1/5 of TM and flaccid

Question 7: otis externa

CORRECT ANSWER: "swimmers ear" - inflammation

of the walls of the EAM. will not cause loss unless

swelling blocks canal. treat: warm salt water, drying it,

topical antibiotics

Question 8: polyps

CORRECT ANSWER: masses of tissue that grow

outward from a surface

Question 9: cholesteatoma

CORRECT ANSWER: non-cancerous tumor in the

middle ear. oderous discharge. sometimes perforates upper TM. invasions of skin into the middle ear - sac of concentric rings of protein. causes conductive loss. most dangerous pathology.

Question 10: enlarged canal

CORRECT ANSWER: result of ear surgery. often have

no ear drum or ossicular chain. need approval of physician before fitting

Question 11: tympanosclerosis

CORRECT ANSWER: white, chalky calcium deposits

caused by degeneration of tissue on eardrum, thicking and scarring from peforations and infections

Question 12: epitympanic cavity

CORRECT ANSWER: attic of middle ear. allows air

into mastoid cells of temporal bone. branches several nerves

Question 13: incudotapedial junction

CORRECT ANSWER: top of incus to head of stapes

Question 14: annular ligament

CORRECT ANSWER: footplate of stapes that is held

in the oval window

Question 15: speed of sound

CORRECT ANSWER: 700mph or 340 m/s (4x as fast

through water, 14x as fast through steel)

Question 16: reflection

CORRECT ANSWER: is an echo or a reverberation

Question 17: reverberation

CORRECT ANSWER: often in a small room, 17m or

less, reverbs can mask high frequencies

Question 18: echo

CORRECT ANSWER: heard and perceived later than

original sound (more than 1/10s after)

Question 19: absorption

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HEARING AID DISPENSE R PRACTICE TEST QUESTIONS WITH VERIF IED ANSWERS Question 1: db loss of a perforation of TM CORRECT ANSWER: 10-15db loss Question 2: procedure done to fix perforation CORRECT A...

Get this document $30.00