Hearing Aid Dispenser License Questions

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Hearing Aid Dispenser License Questions with Verified Answers

Question 1: What is the dB loss of a perforation of the

tympanic membrane (TM)?

CORRECT ANSWER: 10-15 dB loss

Question 2: What procedure is done to fix a perforation of the

tympanic membrane?

CORRECT ANSWER : Tympanoplasty or myringoplasty

Question 3: What are monomeric spots?

CORRECT ANSWER : Looks like a hole in TM, but reflects

light like a mirror. Holes that have healed. Aka "mirror membranes"

Question 4: What are the average dimensions of an adult

eardrum?

CORRECT ANSWER : 2.3-2.9 cm in length, 0.7 cm in

diameter

Question 5: What is the pars tensa?

CORRECT ANSWER : Lower 4/5 of TM and tight

Question 6: What is the pars flaccida?

CORRECT ANSWER : Upper 1/5 of TM and flaccid

Question 7: What is otitis externa?

CORRECT ANSWER : "Swimmers ear" - inflammation of

the walls of the EAM. Will not cause loss unless swelling

blocks canal. Treat: warm salt water, drying it, topical

antibiotics

Question 8: What are polyps?

CORRECT ANSWER : Masses of tissue that grow outward

from a surface

Question 9: What is a cholesteatoma?

CORRECT ANSWER : Non-cancerous tumor in the middle

ear. Odorous discharge. Sometimes perforates upper TM.Invasion of skin into the middle ear - sac of concentric rings

of protein. Causes conductive loss. Most dangerous pathology.

Question 10: What is an enlarged canal?

CORRECT ANSWER : Result of ear surgery. Often have no

ear drum or ossicular chain. Need approval of physician before fitting

Question 11: What is tympanosclerosis?

CORRECT ANSWER : White, chalky calcium deposits

caused by degeneration of tissue on eardrum, thickening and scarring from perforations and infections

Question 12: What is the epitympanic cavity?

CORRECT ANSWER : Attic of middle ear. Allows air into

mastoid cells of temporal bone. Branches several nerves

Question 13: What is the incudostapedial junction?

CORRECT ANSWER : Top of incus to head of stapes

Question 14: What is the annular ligament?

CORRECT ANSWER : Footplate of stapes that is held in the

oval window

Question 15: What is the speed of sound?

CORRECT ANSWER : 700 mph or 340 m/s (4x as fast

through water, 14x as fast through steel)

Question 16: What is reflection?

CORRECT ANSWER : Is an echo or a reverberation

Question 17: What is reverberation?

CORRECT ANSWER : Often in a small room, 17m or less,

reverbs can mask high frequencies

Question 18: What is an echo?

CORRECT ANSWER : Heard and perceived later than

original sound (more than 1/10s after)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Hearing Aid Dispenser License Questions with Verified Answers Question 1: What is the dB loss of a perforation of the tympanic membrane (TM)? CORRECT ANSWER: 10-15 dB loss Question 2: What procedur...

Get this document $30.00