- | Page
HEARTCODE ACLS ONLIN E CLASS
2025 QUESTIONS AND ANSWERS
Question 1: Integrated response known as the system of
care includes which of the following?
CORRECT ANSWER: structure, processes, system,
patient outcome
Question 2: What does structure refer to in the system of
care?
CORRECT ANSWER: People, Education, Equipment
Question 3: What does process refer to in the system of
care?
CORRECT ANSWER: Protocols, Policies, Procedures
Question 4: What does system refer to in the system of
care?
CORRECT ANSWER: Programs, Organization, Culture
- | Page
Question 5: What does patient outcome refer to in the
system of care?
CORRECT ANSWER: Satisfaction, Quality, Safety
Question 6: Properly functioning resuscitation equipment
represents that element of a system of care?
CORRECT ANSWER: Structure
Question 7: Among others which of the following factors
has been associated with improved survival in patients with cardiac arrest?
CORRECT ANSWER: Immediate high quality CPR
Question 8: What is the first link in the out of hospital
cardiac arrest (OHCA) Chain of Survival?
CORRECT ANSWER: Activation of emergency
response
Question 9: The purpose of a rapid response team (RRT)
or medical emergency team (MET) is to
- | Page
CORRECT ANSWER: improve patient outcomes by
identifying and treating early clinical deterioration
Question 10: What are the components of a rapid
response system?
CORRECT ANSWER: Event detection and response
triggering arm, A plant response such an RRT or MET, Quality monitoring, Administrative support
Question 11: What are the criteria for RRT activation?
CORRECT ANSWER: Airway compromise,
Respiratory rate less than six per minute or more than 30 per minute, Heart rate less than 40 per minute or greater than 140 per minute, Systolic blood pressure less than 90 mm HG, Symptomatic hypertension, Unexpended decrease in level of consciousness, Unexplained agitation, Seizure, Significant decrease in urine output
Question 12: Which clinical deterioration would prompt
the activation of a rapid response system?
- | Page
CORRECT ANSWER: Symptomatic hypertension,
Seizure, Unexplained agitation
Question 13: What does IHCA stand for?
CORRECT ANSWER: In hospital cardiac arrest
Question 14: What are the benefits of implementing a
rapid response system?
CORRECT ANSWER: Decreased in hospital cardiac
arrest IHCA, Decreased ICU length of stay, Decrease in total hospital length of stay
Question 15: Whenever compressions are paused, what
should the compressor do?
CORRECT ANSWER: Compressor should hover over
the chest (not touching it) and be prepared for his integration
Question 16: Before passing compressions, what should
high-performance teams do?