HESI CAT Exit Exam Version New Latest Exam with All Questions from Actual Exam and 100% Correct Answers
Question 1: A client is comatose upon arrival to the
emergency department after falling a roof. The client flexes with painful stimuli, and the nurse determines the client's Glasgow Coma Scale (GCS) is 6. Which intervention should the nurse prepare to implement to maintain the client's airway?
CORRECT ANSWER: A nasopharyngeal tube
Question 2: A client is receiving a continuous half strength
tube feeding at 50 ml/hr. To prepare enough of the solution for eight hours, how many ml of full strength feeding will the nurse need?
CORRECT ANSWER: 200
Question 3: The alarm of a client's pulse oximeter sounds and
the nurse notes that the oxygen saturation rate is indicated at 85%. What action should the nurse take first?
CORRECT ANSWER: Check the probe position
Question 4: A client is known to have an irregular respiratory
rate with periods of apnea lasting 10 to 15 seconds. Currently, the nurse counts 22 respiratory cycles in a 30-second interval followed by an apneic period. What intervention should the nurse implement?
CORRECT ANSWER: Reassess the respiratory rate,
counting for one full minute
Question 5: A retiree with depression complains of feeling
"lonely and having no purpose" in life. Based on Erikson's developmental theory, which questions suggest that the nurse understands the client's most important emotional need?
CORRECT ANSWER: "What about your life makes you
proud?"
Question 6: Following a precipitous labor, a client has a
continuous trickling of bright red blood from her vagina. Her uterus is firm and her vital signs are within normal limits. The nurse determines that the client's symptoms may indicate which condition?
CORRECT ANSWER: A cervical laceration
Question 7: In preparing assignments for the shift, which
client is best for the charge nurse to assign to a practical nurse?
CORRECT ANSWER: An elderly client with Alzheimer's
disease complicated by dysphagia
Question 8: The healthcare provider prescribes oxygen per
nasal cannula at 2 L/min. Which action has the highest priority when the nurse implements this prescription?
CORRECT ANSWER: Set the flow meter
Question 9: A nurse who is new to the pediatric unit is
positioning a 6-month-old for an injection of penicillin V (Pen V) in the dorsogluteal muscle. Which action should the nurse-manager who is supervising this nurse take first?
CORRECT ANSWER: C. Instruct the nurse to select another
injection site
Question 10: After diagnosis and initial treatment of a 3-year-
old child with cystic fibrosis, the nurse provides home care instructions to the mother. Which statement by the child's mother indicates that she understands home care treatment to promote pulmonary function?
CORRECT ANSWER: "Chest physiotherapy should be
performed at least twice a day"