HESI PN EXIT EXAM - degree midline laceration that occurred during ...

EXAM ELABORATIONS Sep 4, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HESI PN EXIT EXAM

PN Exit 1)The LPN/LVN is planning care for the a client who has fourth degree midline laceration that occurred during vaginal delivery of an

  • pound 10 ounce infant. What intervention has the highest priority?
  • A.Administer Prescribed stool softener B.Administer prescribed PRN sleep medications.C.Encourage breastfeeding to promote uterine involution D.Encourage use of prescribed analgesic perineal sprays.

Correct Answer: A. Administer Prescribed stool softener

2)The LPN/LVN is palpating the right upper hypochondriac region of the abdomen of a client. What organ lies underneath this area.A.Duodenum B.Gastric Pylorus C.Liver D.Spleen

Correct Answer: C. Liver

3)A client comes to the antepartal clinic and tells the LPN/LVN that she is 6 weeks pregnant. Which sign is she most likely to report?A.Decreased sexual libido B.Amenorrhea C.Quickening D.Nocturia

Correct Answer: B. Amenorrhea

4)A client's daughter phones the charge nurse to report that the night LPN/ LVN did not provide good care for her mother. What response should the nurse make?A.Ask for a description of what happened during the night B B u u y y a a n n d d S S e e l l l l y y o o u u r r S S t t u u d d y y M M a a t t e e r r i i a a l l 1 / 4

B.Tell the daughter to talk to the unit's nurse manager C.Reassure the daughter that the mother will get better care.D.Explain that all the staff are doing the best they can.

Correct Answer: A. Ask for a description of what happened during the

night 5)A hosptitalized toddler who is recovering from a sickle cell crisis holds a toy and say's "mine". According to Erikson's theory of psychosocial development, this child's behavior is a demonstration of which developmental stage?A.Autonomy vs. Shame and doubt.B.Industry vs. Inferiority C.intiative vs. Guilt D.Trust vs. Mistrust

Correct Answer: A. Autonomy vs. Shame and doubt.

6)Which action should the LPN/LVN implement in caring for a client following an electroencephalogram (EEG)?A.Monitor the client's vital signs q4h B.Assess for sensation in the client's lower extremities C.Instruct the client to maintain bed rest for eight hours D.Wash any paste from the client's hair and scalp

Correct Answer: D. Wash any paste from the client's hair and scalp

7)The LPN/LVN is caring for a 75- year-old male client who is beginning to form a decubitus ulcer at the coccyx. Which intervention will be most helpful in preventing further development of the decubitus?A.Encourage the client to eat foods high in protein B.Assess the client with daily range of motion exercises C.Teach the family how to perform sterile wound care D.Ensure the IV fluids are administered as prescribed 2 / 4

Correct Answer: A. Encourage the client to eat foods high in protein

8)What is the homeostatic cellular transport mechanism that moves water from a hypotonic to a hypertonic fluid space?A.Filtration B.Diffusion C.Osmosis D.Active transport

Correct Answer: C. Osmosis

9)The LPN/LVN is taking blood pressure of a client admitted with a possible myocardial infarction. When taking the client's BP at the brachial artery, the nurse should place the client's arm in which position?A.Slightly above the level of the heart B.At the level of the heart C.At the level of comfort for the client D.Below the level of the heart

Correct Answer: B. At the level of the heart

10)What are the final parameters that produce blood pressure?(select all that apply) A.Heart rate B.Stroke volume C.Peripheral resistance D.Neuroendocring hormones E.Muscle tone

Correct Answer:

A.Heart rate B.Stroke volume C.Peripheral resistance 11)A client begins an antidepressant drug during the second day of 3 / 4

hospitalization. Which assessment is most important for the LPN/LVN to include in this client's plan of care while the client is taking the antidepressant?A.Appetite B.Mood C.Withdrawal D.Energy level

Correct Answer: B. Mood

12)Based on the documentation in the medical record, which action should the LPN/LVN implement next?A.Give the rubella vaccine subcutaneously B.Observe the mother breastfeeding her infant C.Call the nursery for the infant's blood type result D.Administer Vicodin one tablet for pain

Correct Answer: Give the rubella vaccine subcutaneously

13)A client is admitted to the hospital with a diagnosis of Pneumonia. Which intervention should the LPN/LVN implement to prevent complications associated with Pneumonia?A.Encourage mobilization and ambulation B.Encourage energy conservation with complete bed rest C.Provide humidified oxygen per nasal cannula D.Restrict PO and intravenous fluids

Correct Answer: Enourage mobilization and ambulation

14)The practical nurse is preparing to administer a prescription for cefazolin (kefzol) 600 mg IM every 6 hours. The available vial is labeled, "Cefazolin (Kefzol) 1 gram and the instrutions for reconsittution, "For IM use add 2ml sterile water for injection. Total volume after reconstruction = 2.5 ml. "when reconstituded, how many milligrams are in each mil of solutions (Enter numeric value only)

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Sep 4, 2025
Description:

HESI PN EXIT EXAM PN Exit 1)The LPN/LVN is planning care for the a client who has fourth degree midline laceration that occurred during vaginal delivery of an 8 pound 10 ounce infant. What interven...

Get this document $30.00