- | Page
HESI PN EXIT EXAM VERSION 3 NEWEST TOP
RATED COMPLETE 300 QUESTIONS AND
CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED
ANSWERS) |ALREADY GRADED A+||BRAND
NEW VERSION!!
Question 1: The LPN/LVN is planning care for the a client who
has fourth degree midline laceration that occurred during vaginal delivery of an 8 pound 10 ounce infant. What intervention has the highest priority?
- Administer Prescribed stool softener
- Administer prescribed PRN sleep medications.
- Encourage breastfeeding to promote uterine involution
- Encourage use of prescribed analgesic perineal sprays
CORRECT ANSWER : A. Administer Prescribed stool
softener
Question 2: The LPN/LVN is palpating the right upper
hypochondriac region of the abdomen of a client. What organ lies underneath this area.
- Duodenum
- Gastric Pylorus
- | Page
- Liver
- Spleen
CORRECT ANSWER : C. Liver
Question 3: A client comes to the antepartal clinic and tells the
LPN/LVN that she is 6 weeks pregnant. Which sign is she most likely to report?
- Decreased sexual libido
- Amenorrhea
- Quickening
- Nocturia
CORRECT ANSWER : B. Amenorrhea
Question 4: A client's daughter phones the charge nurse to report
that the night LPN/ LVN did not provide good care for her mother. What response should the nurse make?
- Ask for a description of what happened during the night
- Tell the daughter to talk to the unit's nurse manager
- Reassure the daughter that the mother will get better care.
- | Page
- Explain that all the staff are doing the best they can.
CORRECT ANSWER : A. Ask for a description of what
happened during the night
Question 5: A hosptitalized toddler who is recovering from a
sickle cell crisis holds a toy and say's "mine". According to Erikson's theory of psychosocial development, this child's behavior is a demonstration of which developmental stage?
- Autonomy vs. Shame and doubt.
- Industry vs. Inferiority
- intiative vs. Guilt
- Trust vs. Mistrust
CORRECT ANSWER : A. Autonomy vs. Shame and doubt
Question 6: Which action should the LPN/LVN implement in
caring for a client following an electroencephalogram (EEG)?
- Monitor the client's vital signs q4h
- Assess for sensation in the client's lower extremities
- Instruct the client to maintain bed rest for eight hours
- | Page
- Wash any paste from the client's hair and scalp
CORRECT ANSWER : D. Wash any paste from the client's
hair and scalp
Question 7: The LPN/LVN is caring for a 75- year-old male
client who is beginning to form a decubitus ulcer at the coccyx.Which intervention will be most helpful in preventing further development of the decubitus?
- Encourage the client to eat foods high in protein
- Assess the client with daily range of motion exercises
- Teach the family how to perform sterile wound care
- Ensure the IV fluids are administered as prescribed
CORRECT ANSWER : A. Encourage the client to eat foods
high in protein
Question 8: What is the homeostatic cellular transport
mechanism that moves water from a hypotonic to a hypertonic fluid space?
- Filtration