HESI RN PATHOPHYSIOLOGY

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HESI RN PATHOPHYSIOLOGY

PRACTICE TEST V1 ( UPDATED) |

QUESTIONS WITH 100% VERIFIED

ANSWERS AND COMPREHENSIVE

RATIONALES | GRADED A+

Question 1: After talking w/ the HCP, a male pt continues to

have questions about the results of a prostatic surface antigen (PSA) screening test and asks the nurse how the PSA levels become elevated. The nurse should explain which pathophysiological mechanism?

CORRECT ANSWER : As the prostate gland enlarges, its

cells contribute more PSA in the circulating blood

Question 2: A 26 yr old male client w/ Hodgkin's disease is

scheduled to undergo radiation therapy. The clinet expresses concern about the effect of radiation on his ability to have children. What info should the nurse provide?

CORRECT ANSWER : Permanent sterility occurs in the

male client who receive radiation

Question 3: The nurse hears short, high-pitched sounds just

b/f the end of inspiration in the right and left lower lobes when auscultating a client's lungs. How should this finding be recorded?

CORRECT ANSWER : Crackles in the right and left lower

lobes

Question 4: A client is admitted to the ER w/ a tension

pneumothorax. Which assessment should the nurse expect to ID?

CORRECT ANSWER : A deviation of the trachea toward

the side opposite of the pneumothorax

Question 5: A client who is receiving a whole blood

transfusion dv's chills, fever, and a HA 30 min after the transfusion is started. The nurse shold recognize these sx as characteristic of what rxn?

CORRECT ANSWER : A febrile transfusion reaction

Question 6: The nurse is analyzing the waveforms of a client's

ECG. What finding indicates a disturbance in electrical conduction in the ventricles?

CORRECT ANSWER : QRS interval of 0.14 second

Question 7: Several hrs after surgical repair of an AAA, the

client dvps left flank pain. the nurse determines the client's urinary output is 20 m.;hr for the past 2 hrs. The nurse should conclude that these findings support which complication?

CORRECT ANSWER: Renal artery embolization

Question 8: A client w/ markedly distended bladder is dx w/

hydronephroosis and left hydroureter after an IV pyelogram.The nurse catheterizes the client and obtains a residual urine vol of 1650 ml. this finding supports which pathophysiological cause of the client's urinary tract obstruction?

CORRECT ANSWER : Obstruction at the urinary bladder

neck

Question 9: The nurse is planning care for a client who has a

right hemispheric stroke. Which nsg dx should the nurse include in the POC?

CORRECT ANSWER : Risk for injury r/t denial of deficits

and impulsiveness

Question 10: the nurse is teaching a client w/ maple syrup

urine disease, an autosomal recessive DO about the inheritance pattern. Which info should the nurse provide?

CORRECT ANSWER : both genes of a pair must be

abnormal for the DO to occur

Question 11: A female client tells the nurse that she does not

know which day of the month is best to do breast self exams.Which instruction should the nurse provide?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

HESI RN PATHOPHYSIOLOGY PRACTICE TEST V1 ( UPDATED) | QUESTIONS WITH 100% VERIFIED ANSWERS AND COMPREHENSIVE RATIONALES | GRADED A+ Question 1: After talking w/ the HCP, a male pt continues to have...

Get this document $30.00