HOME INSPECTOR PRACT ICE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

HOME INSPECTOR PRACT ICE

TEST EDITION QUESTIONS AN D

ANSWERS GUARANTEED A +

Question 1: The International Residential Code (IRC)

requires clean outs for drain pipes to be established at intervals throughout the drain system. What is the maximum allowable distance between clean outs?

CORRECT ANSWER: 100 feet horizontally

Question 2: A drain with a "functional flow" empties in a

reasonable amount of time.

CORRECT ANSWER: False

Question 3: What is the minimum and maximum pressure

for a water supply system in a residential building?

CORRECT ANSWER: 40 and 80 psi

Question 4: A "system" carries out one or more functions

in a structure and is composed of at least two interacting or interdependent components.

  • | Page

CORRECT ANSWER: True

Question 5: Branch circuits must be installed in several

locations in every building. Which of the following is not one of them?

CORRECT ANSWER: An office or bedroom

Question 6: Which of the following is not a normal

operating control?

CORRECT ANSWER: The fuse box

Question 7: When is an unvented conditioned attic

permitted?

CORRECT ANSWER: Where there is not a vapor

retarder applied to the floor of the attic, but there is insulation applied to the underside of the roof deck.

Question 8: If you observe a component, you make a

visual examination.

a) True

  • | Page

b) False

CORRECT ANSWE R: a) True

Question 9: How large should the footing or foundation

for a masonry fireplace be?

CORRECT ANSWER: More than twelve inches thick

and extend six inches beyond the fireplace on all sides

Question 10: In which of the following locations are

ground-fault circuit interceptors (GFCI) required?

a) All bathroom outlets

b) All outdoor outlets

c) All counter top outlets

d) All of the above

CORRECT ANSWER: d) All of the above

Question 11: How far above a shower head should the

waterproof material in a bathroom extend?

a) At least 2"

  • | Page

b) At least 3"

c) At least 4"

d) At least 5"

CORRECT ANSWER: b) At least 3"

Question 12: An on-site water quality test is generally

done only on structures that are on a non-municipal water supply.

a) True

b) False

CORRECT ANSWER: a) True

Question 13: Which of the following is a component of a

roof drainage system?

a) Downspouts

b) Gutters

c) Splash Blocks

d) All of the above

CORRECT ANSWER: d) All of the above

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HOME INSPECTOR PRACT ICE TEST EDITION QUESTIONS AN D ANSWERS GUARANTEED A + Question 1: The International Residential Code (IRC) requires clean outs for drain pipes to be established at intervals t...

Get this document $30.00