IBC Test Bank Updated 20232024 Actual Questions With All The Correct Answers

EXAM ELABORATIONS Aug 30, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | P a g e

IBC TEST BANK LATEST

UPDATED ACTUAL

QUESTIONS WITH ALL THE

CORRECT ANSWERS

Question 1: What is the maximum flame spread index of foam plastic insulation used as interior wall or ceiling finish? Which section is this located in?

  • 50 flame spread index, located in section 2602
  • 75 flame spread index, located in section 2603 foam plastic insulation
  • 100 flame spread index, located in section 2604
  • 200 flame spread index, located in section 2605
  • Correct Answer: 75 flame spread index, located in section 2603 foam plastic insulation Question 2: What is the minimum density of interior plastic trim (in PCF) and which section is this located in?

  • 10 PCF in section 2603
  • 15 PCF in section 2605
  • 20 PCF 320 kg in section 2604 interior finish and trim chapter 26 Plastics
  • 30 PCF in section 2606
  • Correct Answer: 20 PCF 320 kg in section 2604 interior finish and trim chapter 26 Plastics

  • | P a g e

Question 3: What is a max flame spread index of foam plastic insulation used as interior wall or ceiling finished?

  • 25
  • 50
  • 75

D) 100

Correct Answer: 75

Question 4: What is the minimum density of interior plastic trim PCF?

A) 10 PCF

B) 15 PCF

C) 20 PCF

D) 25 PCF

Correct Answer: 20 PCF

Question 5: _____ is masonry in which the tensile resistance of the masonry is taken into consideration and the effects of stresses in reinforcements are neglected. What type of masonry?

  • Plain Masonry
  • Reinforced Masonry
  • Pre-stressed Masonry
  • Load-bearing Masonry

Correct Answer: plain Masonry

Question 6: Pre-stress masonry is masonry in which internal stresses have been introduced to counteract potential stresses in masonry resulting from applied loads. Compressive? Sheer?Tensile?

  • Compressive
  • Sheer
  • | P a g e
  • Tensile (tinsel)
  • Torsional

Correct Answer: tinsel

Question 7: The center of gravity of projecting masonry or molded cornices must lie within the middle _____ of the supporting wall. One third? 1/2? 2/3?

  • One quarter
  • One third

C) 1/2

D) 2/3

Correct Answer: one third

Question 8: The total minimum thickness of front, back and side walls of a smoke chamber walls must be how many inches of solid masonry?

  • 4 in
  • 6 in
  • 8 in
  • 10 in

Correct Answer: 8 in

Question 9: Fireplace hearths must have a minimum thickness of how many inches?

  • 2 in
  • 4 in
  • 6 in
  • 8 in

Correct Answer: 4 in

Question 10: In fireplace installations, spaces between wood joists, beams or headers must be fireblocked to a depth of?

  • | P a g e
  • 1/2 inch
  • 1 inch
  • 2 inches
  • 3 inches

Correct Answer: 1 inch

Question 11: Chimneys must extend a minimum of how many feet higher than any portion of the building within 10 ft?

  • 1 foot
  • 2 feet
  • 3 feet
  • 4 feet

Correct Answer: 2 feet

Question 12: Chimney flues that are connected to more than one appliance, one must not be less than the area of the largest connector plus what percentage of the area's additional chimney connectors?

A) 25%

B) 50%

C) 75%

D) 100%

Correct Answer: 50%

Question 13: What is the minimum air space clearance required between masonry chimneys located in the interior of a building and combustibles components (how many inches)?

  • 1 in
  • 2 in
  • 3 in

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 30, 2025
Description:

PDF document: IBC Test Bank Updated 20232024 Actual Questions With All The Correct Answers

Get this document $30.00