IBEC ELECTROLYSIS LASER

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IBEC ELECTROLYSIS & LASER

STATE TEST EXAM | ACTUAL

QUESTIONS AND ANSWER S

LATEST UPDATED

Question 1: Sodium Hydroxide - The negative pole

produces

CORRECT ANSWER: Sodium Hydroxide

Question 2: Iatric hirsutism - Hirsutism resulting from

taking certain medications

CORRECT ANSWER: Iatric hirsutism

Question 3: To minimize the effect of chemical

compound deposited (Chlorine & hydrochloric acid) - What is the reason for the indifferent electrode to be bigger than the needle in the use of galvanic electrolysis

CORRECT ANSWER: To minimize the effect of

chemical compound deposited (Chlorine & hydrochloric acid)

  • | Page

Question 4: Current density/concentration of current -

What is determined by the surface area of each electrode

CORRECT ANSWER: Current density/concentration of

current

Question Universit PCOS/Stein Leventhal syndrome - What disease is characterized by irregular menstrual cycle

CORRECT ANSWER: PCOS/Stein Leventhal

syndrome

Question 6: Idiopathic hirsutism - Hirsutism with no

identifiable cause is

CORRECT ANSWER: Idiopathic hirsutism

Question 7: Teardrop - The shape of the heated area

surrounding the high frequency Needle is the shape of

CORRECT ANSWER: Teardrop

Question 8: High frequency and galvanic current - The

blend is achieved by using

  • | Page

CORRECT ANSWER: High frequency and galvanic

current

Question 9: Become more caustic - Using the blend

modality, the application of thermolysis causes the lye to

CORRECT ANSWER: Become more caustic

Question 10: superfluous - What is excess hair that is not

abnormal for a persons age and sex, but is not desired or socially acceptable

CORRECT ANSWER: superfluous

Question 11: Thyroxine (T4) - What hormone produced

by the thyroid gland helps keep the bodies function (metabolism) working at the correct piece

CORRECT ANSWER: Thyroxine (T4)

Question 12: Early anagen - When a client has been

tweezing weekly, most of the hair in the area of tweezing will be in what stage of growth

  • | Page

CORRECT ANSWER: Early anagen

Question 13: Terminal - What types of hairs are deep,

course, usually pigmented

CORRECT ANSWER: Terminal

Question 14: Vellus - What type of hair is fine, short and

often called peach fuzz

CORRECT ANSWER: Vellus

Question 15: Ferriman Gallway score - What is the

method of grading or evaluating hirsutism in women

CORRECT ANSWER: Ferriman Gallway score

Question 16: Accelerated vellus hair - If a vellus hair is

stimulated to grow deeper in courser, it is said to be a

CORRECT ANSWER: Accelerated vellus hair

Question 17: Catagen - In what stage of hair growth does

the club hair begin forming

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

IBEC ELECTROLYSIS & LASER STATE TEST EXAM | ACTUAL QUESTIONS AND ANSWER S LATEST UPDATED Question 1: Sodium Hydroxide - The negative pole produces CORRECT ANSWER: Sodium Hydroxide Question 2: Iatri...

Get this document $30.00