ICC VAPOR RECOVERY 1 60

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ICC VAPOR RECOVERY 1 | 60

QUESTIONS| WITH COMP LETE

SOLUTIONS

Question 1: Which of the following is not considered

"hanging hardware"?

  • nozzle
  • swivel
  • whip hose
  • shear valve

CORRECT ANSWER: d. shear valve

Question 2: Per Executive Order. VR-201-E, if the

dispensing vacuum of the Healy VP-1000 pump is below ____ inches of WC, the dispenser should be removed from service.

  • 50
  • 60
  • 75

D. 100

  • | Page

CORRECT ANSWER: B. 60

Question 3: In a coaxial hose for a balance system, the

product flows through the ____?

  • the belllows
  • the inner hose
  • the outer hose
  • both hoses

CORRECT ANSWER: B. the inner hose

Question 4: Per the Vapor Recovery Equipment Defects

List (VRED), the ____ of any component required to be used by the system's EO. Is not considered a defect.

  • absence
  • proper installation
  • disconnection
  • improper installation

CORRECT ANSWER: B. proper installation

  • | Page

Question 5: The three elements in a fire triangle are ____?

  • oxygen, fuel, & LEL
  • fuel, fire, & carbon dioxide
  • fuel, oxygen, & ignition source
  • ignition source, carbon dioxide, & fuel

CORRECT ANSWER: C. fuel, oxygen, & ignition source

Question 6: According to PEI RP-300, a combustible gas

indicator is used to?

  • determine carbon dioxide levels
  • monitor benzene, toluene, & ethyl benzene levels
  • determine the (UEL) upper explosion limit of gasoline
  • detect vapor leaks in the vapor recovery system

CORRECT ANSWER: D. detect vapor leaks in the vapor

recovery system

Question 7: Per CP-201, liquid traps in the dispenser

vapor piping are:

  • Not allowed
  • | Page
  • Allowed only with an assist system
  • Allowed if approved by CARB
  • Allowed when hoses with liquid removal systems are
  • used

  • detect vapor leaks in the vapor recovery system

CORRECT ANSWER: A. Not allowed

Question 8: Which of the following is not an overfill

device?

  • ball-float
  • spill-bucket
  • tank overfill alarm
  • drop-tube flapper valve

CORRECT ANSWER: B. spill-bucket

Question 9: Piping should have a minimum and

maximum slope of ____ inch

  • 1/16"-1/8"
  • 1/8"-1/4"

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ICC VAPOR RECOVERY 1 | 60 QUESTIONS| WITH COMP LETE SOLUTIONS Question 1: Which of the following is not considered "hanging hardware"? a. nozzle b. swivel c. whip hose d. shear valve CORRECT ANSWER...

Get this document $30.00