ILLINOIS GENERAL STANDARDS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ILLINOIS GENERAL STANDARDS

PESTICIDE EXAM | QUESTIONS

WITH 100% CORRECT AN SWERS |

VERIFIED | UPDATED

Question 1: What is a pest?

CORRECT ANSWER: any insect, mite, rodent, weed,

disease etc that is injurious to the health of humans, animals, plants, or the environment

Question 2: What is the goal of IPM?

CORRECT ANSWER: keep pests below economic and

aesthetic injury level, avoid adverse effects on humans, wildlife, environment

Question 3: What is the economic injury level?

CORRECT ANSWER: breakeven point at which cost of

pest control equals revenue loss caused by pest

Question 4: What is the economic threshold level?

  • | Page

CORRECT ANSWER: number of pests per plant or

amount of damage to plant at which control measures should begin

Question 5: What is the aesthetic injury level?

CORRECT ANSWER: number of pests that might

cause enough damage to the appearance of a plant to warrant cost of control - might vary

Question 6: What is the key to successful IPM?

CORRECT ANSWER: monitoring pest pop and plant

conditions

Question 7: What is cultural control?

CORRECT ANSWER: improve crop health

Question 8: What is mechanical control?

CORRECT ANSWER: physical pest elimination

Question 9: What is biological control?

  • | Page

CORRECT ANSWER: living organisms reduce pests

Question 10: What is chemical control?

CORRECT ANSWER: chemical agents reduce pests

Question 11: What is preventative control?

CORRECT ANSWER: prevent entry and spread

Question 12: What causes pesticide failure?

CORRECT ANSWER: wrong type, wrong pest stage,

wrong area, pest resistance

Question 13: What defines insects?

CORRECT ANSWER: exoskeleton, 3 pairs jointed legs,

  • body region

Question 14: What are the insect body regions?

CORRECT ANSWER: head, thorax, abdomen

  • | Page

Question 15: What is incomplete development?

CORRECT ANSWER: 3 life stages - eggs, nymph,

adult

Question 16: What is complete development?

CORRECT ANSWER: 4 life stages - egg, larvae, pupae,

adult

Question 17: What defines mites?

CORRECT ANSWER: spider-like, 4 pairs of legs

Question 18: What defines spiders?

CORRECT ANSWER: 4 pairs of legs, 2 body regions

Question 19: What defines crustaceans?

CORRECT ANSWER: 7 pairs of legs ex) pillbugs

Question 20: What birds are protected?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ILLINOIS GENERAL STANDARDS PESTICIDE EXAM | QUESTIONS WITH 100% CORRECT AN SWERS | VERIFIED | UPDATED Question 1: What is a pest? CORRECT ANSWER: any insect, mite, rodent, weed, disease etc that is...

Get this document $30.00