ILLINOIS PESTICIDE - Q&A / 100% CORRECT / ALREADY GRADED A / NEWEST ...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ILLINOIS PESTICIDE

APPLICATOR TEST QUES TIONS

Q&A / 100% CORRECT / ALREADY

GRADED A / NEWEST

Question 1: Which factor should be considered when a

pesticide fails to provide effective control of a pest?

CORRECT ANSWER : All of the above

Question 2: Which of the following terms describes the

type of control provided by dense, vigorous stand of turf grass that has been properly fertilized and mowed as a defense against invading weeds?

CORRECT ANSWER : Cultural Control

Question 3: Which of the following examples are

beneficial predators or parasites feeding on insect pests?

CORRECT ANSWER: Lacewings and Lady beetles and

Parasite wasps

  • | Page

Question 4: What is a goal of integrated pest

management?

CORRECT ANSWER : To avoid adverse effects on

humans, wildlife and the environment

Question 5: What is a unique characteristic of all

biological control tactics used to control pest populations?

CORRECT ANSWER : They utilize living organisms to

control pests

Question 6: In general, what life stage of a plant/weed is

easiest to control?

CORRECT ANSWER : Seedling Stage

Question 7: What type of disease cannot be transmitted

from one plant to another?

CORRECT ANSWER : Leaf scorch caused by a drought

Question 8: What is an important structural characteristic

of most broadleaf weeds?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Broadleaf weeds have netted

veins that are less elongated than grass leaves

Question 9: Which of the following is not included within

the four factors necessary for the development of an infectious disease?

CORRECT ANSWER : Insect vector

Question 10: What are the life stages of an insect pest that

has a complete development?

CORRECT ANSWER : Egg, larva, pupa, adult

Question 11: What is the first step in planning a

successful weed control program?

CORRECT ANSWER : Correctly identify all weeds to

be controlled

Question 12: What type of pesticide should be used to

treat a plant infected with a viral disease?

  • | Page

CORRECT ANSWER : There are no pesticides for the

control of viruses

Question 13: What is a characteristic of a suspension?

CORRECT ANSWER : Pesticide particles are evenly

distributed in the mixture with agitation but never dissolve

Question 14: Why does the pesticide manufacturer add

inert ingredients to a pesticide formulation?

CORRECT ANSWER : They may improve coverage of

the target pest to make the product safer to the applicator and the environment

Question 15: How many pounds of active ingredient are

in 5-gallon container of WEEDBEOUT 2EC?

CORRECT ANSWER : 10 lbs

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ILLINOIS PESTICIDE APPLICATOR TEST QUES TIONS Q&A / 100% CORRECT / ALREADY GRADED A / NEWEST Question 1: Which factor should be considered when a pesticide fails to provide effective control of a p...

Get this document $30.00