Immunotherapy Administration Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Fundamentals Of Chemotherapy Immunotherapy Administration Exam With 100% Correct And Verified Answers

Question 1: Hematologic cancer (blood cancer)

CORRECT ANSWER : -cancer that begins in bone marrow

or immune system cells. -Ex: leukemia, lymphoma, multiple

myeloma

Question 2: Leukemia

CORRECT ANSWER: cancer starts in blood-forming

tissues like bone marrow -causes lots of abnormal blood cells to be produced and enter bloodstream

Question 3: Lymphoma

CORRECT ANSWER : -cancer that begins in immune

system (WBC=lymphocytes) -hodgkin and non-hodgkins -B lymphocytes (B cells) - make antibodies (bacteria and viruses, most common lymphoma -T lymphocytes (T cells) - boost/slow immune, destroy germs and abnormal cells

Question 4: Hodgkin lymphoma

CORRECT ANSWER : Reed-Sternberg cell (cancer cells in

classic) -typically starts in B cells

Question 5: Non-Hodgkin's Lymphoma

CORRECT ANSWER : -large, diverse group of cancers in

immune system cells -indolent (slow growing) or aggressive (fast)

Question 6: Myeloma

CORRECT ANSWER : Cancer in plasma cells (WBC that

produce antibodies)

Question 7: Chemotherapy

CORRECT ANSWER : All antineoplastic agents used to

treat cancer, given through oral and parenteral routes or other routes as specified in the standard, not including hormonal therapies.

Question 8: Who can order chemotherapy?

CORRECT ANSWER : Written and signed by licensed

independent practitioners (MD/DO, PA, Oncology NP)

Question 9: Can you use verbal orders for chemotherapy?

CORRECT ANSWER : NO! Only when holding/stopping

admin.

Question 10: Who can mix Chemotherapy?

CORRECT ANSWER : Pharmacist, Pharmacy tech,

MD/DO, qualified RN

Question 11: Who can administer chemotherapy?

CORRECT ANSWER : Registered Nurses with specialized

education, prep and training. See specific state laws and statutes

Question 12: How often is chemo competency reassessed>

CORRECT ANSWER : Annual continuing ed and

competency assessment is recommended

Question 13: What is the dose verification process?

CORRECT ANSWER : -confirm plan with patient -two

practitioners verify: drug name, dose, volume, rate, route,

expiration date, appearance -document verification in chart

Question 14: What PPE is required for IV Chemotherapy?

CORRECT ANSWER : -Gloves: two pairs, HD tested - Gown: disposable, back closed, long sleeved -Respirator:

NIOSH approved -Eye & Face: face shield/mask

Question 15: Neoadjuvant therapy (tumor burden)

CORRECT ANSWER : Chemo BEFORE primary treatment

(common in breast and colon)

Question 16: Adjuvant therapy

CORRECT ANSWER : Chemo AFTER primary treatment

(common in solid tumor)

Question 17: Bone Marrow

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Fundamentals Of Chemotherapy Immunotherapy Administration Exam With 100% Correct And Verified Answers Question 1: Hematologic cancer (blood cancer) CORRECT ANSWER : -cancer that begins in bone marr...

Get this document $30.00