INDIANA QMA STATE EX AM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

INDIANA QMA STATE EX AM

Question 1: What is pharmacology?

CORRECT ANSWER : Pharmacology is the study of

medications and their effect on the body

Question 2: What are medications?

CORRECT ANSWER : Medications are substances or

mixtures used to diagnose, treat, or prevent disease or illness

Question 3: What are the sources of medication?

CORRECT ANSWER : Sources of medication include

plants, animals, minerals, and chemicals

Question 4: What are semi-synthetic drugs?

CORRECT ANSWER : Semi-synthetic drugs are man-made

and derived from plants, animals, or minerals

Question 5: What are adverse effects (ADR)?

CORRECT ANSWER : Adverse Effects (ADR) are

undesired side effects or toxicity

Question 6: What is an allergic effect?

CORRECT ANSWER : Allergic effects can be life-

threatening or simple reactions

Question 7: What should be done if a resident has breathing

problems or a skin rash after a medication was administered?

CORRECT ANSWER : If a resident has breathing problems

or a skin rash after a medication was administered, the nurse must be notified immediately

Question 8: What is a side effect?

CORRECT ANSWER : Side effects are outcomes that are

not intended; the action or effect of a medication other than that desired, commonly undesirable, such as nausea, headache, insomnia, etc

Question 9: What is a toxic effect?

CORRECT ANSWER : Toxic effect occurs when too much

of a medication is absorbed by the body

Question 10: Can toxic effects be life-threatening?

CORRECT ANSWER : Toxic effects can be life-threatening

Question 11: What is a cumulative effect?

CORRECT ANSWER : Cumulative effect is the build-up of

a substance that could lead to toxicity

Question 12: What are the characteristics of ointments?

CORRECT ANSWER : Ointments must be soft enough to

spread at room temperature and melt at body temperature

Question 13: How must ointments be labeled when used for

the eye?

CORRECT ANSWER : Ointments when used for the eye

must be marked "ophthalmic" (Examples: zinc oxide ointment

and Vaseline)

Question 14: What is half-life?

CORRECT ANSWER : Half-life is the time it takes half of

the medication to leave the bloodstream

Question 15: What does a short half-life indicate?

CORRECT ANSWER: A short half-life means the more

often a medication must be given to maintain a constant action

Question 16: If a medication has a half-life of two hours, what

happens in two hours?

CORRECT ANSWER : If the half-life is two hours, then

50% of the medication will be gone from the bloodstream in two hours

Question 17: What is tinnitus?

CORRECT ANSWER : Tinnitus is ringing in the ears

Question 18: Anxiolytics are often referred to as what type of

medication?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

INDIANA QMA STATE EX AM Question 1: What is pharmacology? CORRECT ANSWER : Pharmacology is the study of medications and their effect on the body Question 2: What are medications? CORRECT ANSWER : M...

Get this document $30.00