International Trauma Life Support for Emergency Care Providers 9th Edition Campbell Test Bank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

International Trauma Life Support for Emergency Care Providers 9th Edition Campbell Test Bank International Trauma Life Support, 9e (Campbell) Chapter 1 Introduction to Traumatic Disease 1) When does scene size-up begin?

  • After you arrive on scene
  • As you leave the ambulance
  • Once you are dispatched
  • During the first patient contact

Answer: C

2) The procedure used to prevent contamination by a patient's blood or other potentially

infectious material is called:

  • standard precautions.
  • ITLS Primary Survey.
  • essential equipment.

D) OPIM.

Answer: A

3) What is a major concern for a patient who was involved in a high-energy event?

  • Rapid transportation via helicopter
  • Securing the scene from onlookers
  • Checking vital signs before airway
  • The increased chance for serious injury

Answer: D

4) Oxygen, cervical collars, long spine boards, and personal protective equipment are all considered for trauma patients.

  • standard precautions
  • essential equipment
  • universal necessities
  • specialized care

Answer: B

5) Which of the following mechanisms would be considered a penetration injury?

  • Gunshot to the chest
  • Rapid vertical deceleration
  • Rapid forward deceleration
  • Being struck with a baseball bat

Answer: A

6) A car strikes a tree at 35 miles per hour. At that exact moment, how fast are the driver's organs traveling?

  • 70 miles/hour
  • 0 miles/hour
  • 35 miles/hour
  • 50 miles/hour

Answer: C 1 / 4

7) Additional collisions with objects inside a vehicle that become missiles when the vehicle

abruptly stops are an example of:

  • rear-impact collisions.
  • primary collisions.
  • rotational collisions.
  • secondary collisions.

Answer: D

8) Which of the following clues is NOT a consideration when determining the mechanism of injury from a vehicle crash?

  • Deformity of the vehicle
  • Deformity of interior structures
  • Deformity or injury patterns of the patient
  • Deformity of objects within the glove box

Answer: D

9) Myocardial contusion occurs MOST often with what type of vehicle collision?

  • Frontal collision
  • Rear-end collision
  • Lateral collision
  • Rotational collision

Answer: A

10) Which of the following is NOT one of the patient collisions associated with an MVC?

  • Machine collision
  • Organ collision
  • Penetrating collision
  • Body collision

Answer: C

11) Which type of collision will MOST likely result in a cervical hyperextension injury?

  • Rotational
  • Rear-end
  • Frontal
  • Lateral

Answer: B

12) Which of the following is highly associated with increased injury severity?

  • Ground-level fall
  • Ejection from a vehicle
  • Minimal vehicle intrusion
  • Slow-speed impact

Answer: B 2 / 4

13) Which of the following laws account for the three impacts from a frontal collision?

  • Starling's
  • Conservation of energy
  • Gravity
  • Newton's

Answer: D

14) What types of injuries do tractor accidents most commonly cause?

  • Crush
  • Penetrating
  • Head
  • Spinal

Answer: A

15) What is the MOST common injury from a rear-impact accident?

  • Closed head
  • Pelvic
  • Cervical spine
  • Facial

Answer: C

16) Which of the following passengers are MOST likely to survive a collision?

  • Restrained
  • Back seat
  • Front seat
  • Infant car seat

Answer: A

17) Which of the following is NOT a consideration when assessing for injuries due to a fall?

  • Acceleration forces
  • Distance of the fall
  • Surface struck
  • Anatomical area struck

Answer: A

18) Injuries to the thorax below the should increase suspicions of abdominal injury as well.

  • fourth intercostal space
  • third intercostal space
  • second intercostal space
  • first intercostal space

Answer: A 3 / 4

19) A injury occurs when a patient is struck by flying shrapnel from a blast.

  • primary
  • secondary
  • tertiary
  • quaternary

Answer: B

20) Being thrown by a blast wave and impacting the ground is what type of blast injury?

  • Primary
  • Secondary
  • Tertiary
  • Quaternary

Answer: C

21) The size of a bullet is called what?

  • Rifling
  • Yaw
  • Tumbling
  • Caliber

Answer: D

22) The major component that causes tissue damage in traumatic injury is:

  • kinetic energy.
  • object size.
  • object weight.
  • blunt trauma.

Answer: A

23) What is the MOST common cause of death due to injury?

  • Traffic
  • Intentional
  • Suicide
  • Falls

Answer: A

24) Broken glass or a starred windshield usually suggest what type of injury?

  • Cervical spine
  • Lateral chest
  • Head or facial
  • Cardiac contusion

Answer: C

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

International Trauma Life Support for Emergency Care Providers 9th Edition Campbell Test Bank International Trauma Life Support, 9e (Campbell) Chapter 1 Introduction to Traumatic Disease 1) When do...

Get this document $30.00