ISSA FINAL EXAM WITH 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ISSA FINAL EXAM WITH 100%

CORRECT ANSWERS

Question 1: The primary fuel during endurance exercise

is?

CORRECT ANSWER: fatty acids

Question 2: The human body consists of?

CORRECT ANSWER: chemicals, cells, tissues

Question 3: Metabolism can be categorized in the

following phases?

CORRECT ANSWER: catabolism & anabolism

Question 4: BMR stands for?

CORRECT ANSWER: basal metabolic rate

  • | Page

Question 5: A 30-minute jog would rely most heavily on

which energy pathway?

CORRECT ANSWER: oxidative

Question 6: The automatic tendency to maintain a

relatively constant internal environment is called homeostasis?

CORRECT ANSWER: true

Question 7: About 98% of the human body is composed

of only six elements: oxygen, carbon, hydrogen, nitrogen,

calcium and phosphorous?

CORRECT ANSWER: true

Question 8: Mitochondria are known as the powerhouse

of the cell?

  • | Page

CORRECT ANSWER: true

Question 9: The heart, arteries and veins are part of the

circulatory system?

CORRECT ANSWER: true

Question 10: The ATP/CP pathway is considered aerobic

metabolism?

CORRECT ANSWER: false

Question 11: Non-oxidative glycolysis is reliable for?

CORRECT ANSWER: Up to 2 minutes of ATP

production

  • | Page

Question 12: The primary fuel during endurance exercise

is?

CORRECT ANSWER: muscle glycogen

Question 13: The main purpose of hormones is to?

CORRECT ANSWER: Alter the rate of synthesis of

your cellular protein, Change the rate of enzyme activity, Change the rate of transport of nutrients through the cell wall

Question 14: The main purpose of the digestive system

is?

CORRECT ANSWER: the breakdown of foods and

waste elimination

Question 15: The main purpose of the respiratory system

is?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ISSA FINAL EXAM WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: The primary fuel during endurance exercise is? CORRECT ANSWER: fatty acids Question 2: The human body consists of? CORRECT ANSWER: chemicals, c...

Get this document $30.00