ISSA NUTRITION FINAL EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ISSA NUTRITION FINAL EXAM

WITH 100% CORRECT AN SWERS

Question 1: Approximately what percentage of a cell's

mass is comprised of water?

CORRECT ANSWER: 80%

Question 2: A thin polar membrane made of pairs of lipid

molecules is known as a(n):

CORRECT ANSWER: Lipid bilayer

Question 3: Epithelial cells can be classified as squamous,

cuboidal, or:

CORRECT ANSWER: Columnar (Note: "cubodial" seems to be a typo; the correct term is "cuboidal," but the question implies a third type, which is "columnar")

Question 4: Tendons and ligaments are made of:

CORRECT ANSWER: Dense regular connective tissue

  • | Page

Question 5: The three types of muscle found in the human

body are: cardiac muscle, skeletal muscle, and:

CORRECT ANSWER: Smooth muscle

Question 6: How many organ systems are in the human

body?

CORRECT ANSWER: 11

Question 7: Which organ system works closely with the

nervous system to produce, release, and regulate hormones?

CORRECT ANSWER: Endocrine system

Question 8: Which of the following is a pulpy, acidic

fluid passing from the stomach to the small intestine, consisting of gastric juices and partially digested food?

CORRECT ANSWER: Chyme

  • | Page

Question 9: Specialized cells on the pancreas, which

secrete insulin, glucagon, and somatostatin, are referred to

as the:

CORRECT ANSWER: Islets of Langerhans

Question 10: The small intestine is divided into three

sections, in the following order:

CORRECT ANSWER: Duodenum, jejunum, ileum

Question 11: The process of converting ingested nutrients

into energy within the body is known as:

CORRECT ANSWER: Metabolism

Question 12: A calorie is the amount of energy needed to

raise the temperature of 1 gram of water by:

CORRECT ANSWER: 1° Celsius at a pressure of 1

atmosphere

Question 13: What is the caloric (kcal) yield of nutritional

fat?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 9 kcal

Question 14: Which method of measuring energy

expenditure measures oxygen consumed and carbon dioxide produced?

CORRECT ANSWER: Indirect calorimetry

Question 15: Which of the following is widely used to

predict an individual's resting metabolic rate (RMR)?CORRECT ANSWER: Bland-Altman analysis (Note: More commonly, equations like Harris-Benedict or Mifflin-St Jeor are used, but based on the provided answer, this is accepted)

Question 16: Which of the following is a principle stating

energy cannot be created or destroyed, but only changed from one form to another?

CORRECT ANSWER: Law of Conservation of Energy

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ISSA NUTRITION FINAL EXAM WITH 100% CORRECT AN SWERS Question 1: Approximately what percentage of a cell's mass is comprised of water? CORRECT ANSWER: 80% Question 2: A thin polar membrane made of ...

Get this document $30.00