- | Page
IVY TECH MEDICAL
TERMINOLOGY MIDTERM EXAM |
QUESTIONS & ANSWERS
(VERIFIED) | LATEST UPDATE |
GRADED A+
Question 1: Melan/o
CORRECT ANSWER : black
Question 2: Leuk/o, Alb/o
CORRECT ANSWER : White
Question 3: Erythr/o
CORRECT ANSWER : red
Question 4: Xanth/o
CORRECT ANSWER : Yellow
Question 5: Xer/o
CORRECT ANSWER : Dry
- | Page
Question 6: Kerat/o
CORRECT ANSWER : hard, horny
Question 7: Seb/o, Sebrace/o
CORRECT ANSWER : Oil
Question 8: TID
CORRECT ANSWER : Three Times Daily
Question 9: QD
CORRECT ANSWER : Daily
Question 10: QID
CORRECT ANSWER : Four Times Daily
Question 11: QHS
CORRECT ANSWER : at Night
- | Page
Question 12: AC
CORRECT ANSWER : before meals
Question 13: PC
CORRECT ANSWER : After meals
Question 14: Ipsilateral
CORRECT ANSWER : Same side
Question 15: Myel/o
CORRECT ANSWER : spinal cord, bone marrow
Question 16: Dementia
CORRECT ANSWER : loss or decline of mental
function
Question 17: Pathy
CORRECT ANSWER : disease
- | Page