- | Page
JERSEY COLLEGE A&P F INAL
EXAM WITH CORRECT ANSWERS
Question 1: What is the lymphatic system?
CORRECT ANSWER: system of tissues and vessels
scattered throughout the body and services almost all regions
Question 2: What are the parts of the lymphatic system?
CORRECT ANSWER: tonsils, thymus, spleen, peyer
patch, small intestine, appendix, lymph nodes and vessels
Question 3: What are the functions of the lymphatic
system?
CORRECT ANSWER: fluid balance, protection, and
absorption of fats
Question 4: What is lymphatic circulation?
CORRECT ANSWER: one-way system that begins in
the tissues and ends when the lymph joins the blood
- | Page
Question 5: What are lymphatic capillaries?
CORRECT ANSWER: walls (endothelium) flattened
epithelial cells, more permeable, cells overlap slightly, forming one-way valves, lacteals absorb fat, arise blindly (closed at one end)
Question 6: What are lymphatic vessels?
CORRECT ANSWER: include superficial and deep
sets, right lymphatic duct and thoracic duct
Question 7: What is the right lymphatic duct?
CORRECT ANSWER: short vessel receives only lymph
that comes from the body's superior right quadrant and empties into right subclavian vein near heart
Question 8: What is the thoracic duct?
CORRECT ANSWER: receives lymph from all parts of
the body except those superior to the diaphragm on the right side; drains into thee left subclavian vein
- | Page
Question 9: What is the cisterna chyli?
CORRECT ANSWER: first part of the thoracic duct
enlarged to form cistern or a temp storage pouch
Question 10: What causes the movement of lymph toward
the heart?
CORRECT ANSWER: valves in lymphatic vessels,
contraction of lymphatic vessels, skeletal muscle contraction, breathing
Question 11: Roughly how many lymph nodes are in the
body?
CORRECT ANSWER: about 600
Question 12: What is lymphoid tissue?
CORRECT ANSWE R: distributed throughout the body
and makes up specialized organs
Question 13: What are lymph nodes?
- | Page
CORRECT ANSWER: small masses of lymphatic tissue
that filter the lymph
Question 14: What is lymph?
CORRECT ANSWER: fluid that circulates in the
lymphatic system, clear fluid
Question 15: What is the hilum?
CORRECT ANSWER: indented area that is the exit
point for efferent lymphatic vessels carrying lymph out of the node
Question 16: What are cervical nodes?
CORRECT ANSWER: located in the neck in deep and
superficial groups, drain parts of head and neck
Question 17: What are tracheobronchial nodes?
CORRECT ANSWER: near the trachea and around the
larger bronchial tubes