L3 CERAD SJA EXAM QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

L3 CERAD SJA EXAM | QUESTIONS

& ANSWERS (VERIFIED) | LATEST

UPDATE | GRADED A+

Question 1: What is input?

CORRECT ANSWER : The vision primarily and hearing

secondly sending information to the brain

Question 2: What is the legal tread limit on a tyre

(WAST)?

CORRECT ANSWER : 2mm

Question 3: What is the legal tread limit on a tyre

(Highway Code)?

CORRECT ANSWER : 1.6mm

Question 4: Why should you leave a space between

ourselves and the vehicle in front?

CORRECT ANSWER : 1st so if a person drives into the

back of our vehicle we have space to not hit the vehicle in front of you

  • | Page

2nd if you receive a red call we can manoeuvre easily from behind the vehicle in front 3rd so not to intimidate the driver in front

Question 5: What types of road surfaces are there?

CORRECT ANSWER : - Tarmac

  • asphalt
  • anti-skid
  • concrete
  • cobbles, brick paving or pavers
  • metal surfaces (metal sheet inspection hatches, drains
  • etc.)

Question 6: Are you allowed to tow anything?

CORRECT ANSWER : You MUST NOT tow more than

your licence allows

Question 7: How many collisions happen each day and

what's the most common collision?

  • | Page

CORRECT ANSWER : 25 ambulance collisions per day,

most common = ambulances collide with parked cars

Question 8: What gears match what speed?

CORRECT ANSWER : 1st = 0-10mph

2nd = 10-20mph 3rd = 20-30mph 4th = 30-40mph 5th = 40mph+

Question 9: Braking smoothly has three stages what are

they?

CORRECT ANSWER : 1. Take up free play in the pedal

  • Increase pressure progressively to bring vehicle to a
  • stop

  • Release brake pressure just before stopping or when
  • enough speed is lost

Question 10: What's the 3 basic stages of movement in a

vehicle?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Mirror, signal, manoeuvre

Question 11: How many days do you have to produce

documents to police station?

CORRECT ANSWER : 7 days

Question 12: Are you allowed to overload your vehicle?

CORRECT ANSWER : You MUST NOT overload your

vehicle

Question 13: On any road junction, what is the minimum

distance you can park if no solid lines?

CORRECT ANSWER : 10m

Question 14: When can you flash your headlights?

CORRECT ANSWER : To let other road users know

you're there

Question 15: What is the height off the shoulder that a

seatbelt should be?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

L3 CERAD SJA EXAM | QUESTIONS & ANSWERS (VERIFIED) | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: What is input? CORRECT ANSWER : The vision primarily and hearing secondly sending information to the brain...

Get this document $30.00