latest with complete solution 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Xactimate Level 2 Cert Knowledge.| latest with complete solution | 100% verified

Question 1: When working on multiple estimates in the same

city/state/zip, you can set up Project Loss Defaults for that city/state/zip to save time.

CORRECT ANSWER : True

Question 2: Where in Xactimate can you go to change the

default wall thickness for all future estimates?

CORRECT ANSWER : Control Center/Preferences

Question 3: This is a shortcut used in Model Statements to

pre-fill data that has already been recorded in an estimate.

CORRECT ANSWER : Token

Question 4: Which of the following is not an option through

the Contact Manager?

CORRECT ANSWER : Users

Question 5: You can data transfer an estimate via

XactAnalysis to another Xactimate user without knowing their XactNet address.

CORRECT ANSWER : False

Question 6: The only way to update your Xactimate version is

through a disc.

CORRECT ANSWER : False

Question 7: The ability to merge data already saved from your

contact manager directly into an estimate does not exist.

CORRECT ANSWER : False

Question 8: Xactimate can be viewed in English and printed

in a different language

CORRECT ANSWER : True

Question 9: Which of the following is not an option from the

Project tab?

CORRECT ANSWER : Complete a sketch within the project

Question 10: Which of the following is not a wall type option

for stairs?

CORRECT ANSWER : Missing below stairs

Question 11: The loss recap automatically updates from an

estimate.

CORRECT ANSWER : true

Question 12: When using the Custom staircase tool, after

clicking once, the RED measurement indicates what?

CORRECT ANSWER : The total rise of the staircase

Question 13: This tool allows you to change the direction that

the sloped or peaked ceiling is running?

CORRECT ANSWER : Orientation

Question 14: When adding a new level, how many feet will

sketch add or subtract from the previous level?

CORRECT ANSWER : 9

Question 15: In Sketch, the keyboard shortcut for resetting

your visible windows is CTRL + SHIFT + R.

CORRECT ANSWER : True

Question 16: There is no way to re-organize the members of

the Grouping pane in Estimate Items

CORRECT ANSWER : False

Question 17: Which of the following are Roof Variables

CORRECT ANSWER : SF, SQ, HIP, VAL, R, P

Question 18: An alternate method of estimating for a loss can

be done from the Sketch Tab.

CORRECT ANSWER : True

Question 19: Draw lines to match the following Staircase

Variable to its correct definition

  • Tread Count TCAS

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Xactimate Level 2 Cert Knowledge.| latest with complete solution | 100% verified Question 1: When working on multiple estimates in the same city/state/zip, you can set up Project Loss Defaults for ...

Get this document $30.00