- | Page
LATRINA WALDEN REVIE W,
QUESTIONS AND ANSWER S. 100%
PROVEN PASS RATE,
Question 1: What is the condition characterized by fever
with rash of the palms and soles of the feet after camping or hiking in the mountains?
CORRECT ANSWER: RMSF
Question 2: What is the treatment for RMSF?
CORRECT ANSWER: doxy
Question 3: What is the lab test for RMSF?
CORRECT ANSWER: PCR - R. Rickettsi
Question 4: What is another name for Lyme disease?
CORRECT ANSWER: erythema migraine
Question 5: What condition is associated with a rash and
tick caused by Borrelia burgdorferi?
- | Page
CORRECT ANSWER: Lyme disease
Question 6: What is the confirmatory test for Lyme
disease?
CORRECT ANSWER: Elisa confirm with western blot
Question 7: What is the treatment for Lyme disease?
CORRECT ANSWER: doxy
Question 8: What condition presents with red, itchy skin
with fine white silver scales?
CORRECT ANSWER: psoriasis
Question 9: How is psoriasis treated?
CORRECT ANSWER: topical steroids
Question 10: What is it called when a patient falls, injures
an area, and develops a scab with silver plaque?
CORRECT ANSWER: koebner phenomenon
- | Page
Question 11: What is it called when a scaly area is
removed and the patient develops pinpoint bleeding?
CORRECT ANSWER: Auspitz sign
Question 12: What is atopic dermatitis (eczema)
associated with?
CORRECT ANSWER: allergy and asthma
Question 13: What condition presents in a child with a
ring-like itchy rash that slowly enlarges and has central clearance?
CORRECT ANSWER: tinea corporis
Question 14: How is tinea corporis treated?
CORRECT ANSWER: anti fungal cream
Question 15: What condition develops when a mom takes
her son to the barber and he develops an itchy rash in the
- | Page
shape of a circle that is getting bigger with central clearing?
CORRECT ANSWER: central clearing
Question 16: What are black or tan spots (pasted on
someone) that are benign?
CORRECT ANSWER: seborrheic keratosis
Question 17: What condition presents with dry round pink
to red lesions that do not heal, usually seen on the face and sun-exposed areas like forehead, ears, nose, face, and neck, treated with cryotherapy for small areas, 5- fluorouracil for big areas, with punch biopsy as the gold standard?
CORRECT ANSWER: actinic keratosis
Question 18: What condition does a 5-year-old have who
complains of itching at night with burrowing between fingers and toes, treated with permethrin and washing everything in hot water?