LAW OF AGENCY CHAMPI ONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LAW OF AGENCY CHAMPI ONS

EXAM NEWEST ACTUAL EXAM

COMPLETE 100 QUESTIO NS AND

CORRECT DETAILED ANS WERS

(VERIFIED ANSWERS) |ALREADY

GRADED A+||BRAND NEW !!

Question 1: Which of the following has the authority to

suspend or revoke a Texas real estate license?

CORRECT ANSWER : TREC

Question 2: Which of the following is an element of a

listing agreement?

CORRECT ANSWER : the agreement to pay a stated

commission, usually a percentage of the sales price

Question 3: The IRS considers which of the following a

violation of independent contractor status?

CORRECT ANSWER : salesperson is told to work set

hours, guaranteed a monthly minimum wage, has his licensing fees paid by the broker

  • | Page

Question 4: The TAR buyer representation agreement in

our textbook:

CORRECT ANSWER : authorizes intermediary,

authorizes the buyer to give the agent complete loyalty, establishes an exclusive market area

Question 5: The amendments in 1996 to the License Act

state that an agent is not liable for a misrepresentation or

concealment of material fact by a party if:

CORRECT ANSWER : The licensee did not know of the

falsity of the misrepresentation

Question 6: One who hires an agent to represent him is

called a:

CORRECT ANSWER : principal

Question 7: It is always a good idea to have:

CORRECT ANSWER : The seller fill out the Seller's

Disclosure Notice

  • | Page

Question 8: A real estate brokerage firm that practices

buyer agency only has a lot of intermediary transactions.

CORRECT ANSWER : false

Question 9: Which of the following is a statutory defense

for a lawsuit brought about by DTPA?

CORRECT ANSWER : Written information obtained

from a government record

Question 10: A licensee is not liable for a

misrepresentation or a concealment of a material fact made by a party to a real estate transaction if the seller did not disclose it to the agent.

CORRECT ANSWER : true

Question 11: Actual awareness of a falsity, deception, or

unfairness of an act under DTPA is known as:

CORRECT ANSWER : knowingly

  • | Page

Question 12: The TREC was established in:

CORRECT ANSWER: 1949

Question 13: An exemption to using the Information

About Brokerage Services form is:

CORRECT ANSWER : a lease for not more than 1 year

Question 14: Listings can be terminated at any time by

mutual agreement

CORRECT ANSWER : true

Question 15: Fiduciaries are:

CORRECT ANSWER : Held to the highest degree of

good faith, Required to exclude selfish interest, Require to make disclosures of all relevant facts

Question 16: According to TREC advertising rules, the

definition of advertisement includes all of the following,

EXCEPT:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

LAW OF AGENCY CHAMPI ONS EXAM NEWEST ACTUAL EXAM COMPLETE 100 QUESTIO NS AND CORRECT DETAILED ANS WERS (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY GRADED A+||BRAND NEW !! Question 1: Which of the following has the...

Get this document $30.00