LEAD ABATEMENT SUPERVISOR EXAM

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LEAD ABATEMENT SUPERVISOR EXAM

SOLVED 100% CORRECT!!

Question 1: GIVE EXAMPLES OF "LEAD-BASED PAINT

HAZARDS" AND OTHER COMMON SOURCES OF LEAD

IN RESIDENTIAL ENVIRONMENTS.

CORRECT ANSWER : Surfaces that are chewed or mouthed,

Peeling paint, Chipping paint, Soil hazards, Friction surface, Impact surface

Question 2: COMMON SOURCES OF LEAD IN

RESIDENTIAL ENVIRONMENTS

CORRECT ANSWER : Windows, Doors, Floors, Bare Soil

Question 3: HAZARDS THAT TYPICALLY EXIST IN

RESIDENTIAL ENVIRONMENTS

CORRECT ANSWER : Lead Dust, Lead Contaminated Soil,

Peeling, Chipping Paint, Folk Remedies

Question 4: DESCRIBE HOW CHILDREN ARE TYPICALLY

EXPOSED TO LEAD

CORRECT ANSWER : Hand to mouth activities, Worker take

home dust

  • | Page

Question 5: IDENTIFY THE COMMON ROUTES OF

WORKER LEAD EXPOSURE

CORRECT ANSWER : Inhalation, Ingestion

Question 6: DESCRIBE THE BASIC HEALTH EFFECTS OF

LEAD TO WORKERS

CORRECT ANSWER : Stomachache, Nausea, Headache,

Memory Loss, High Blood Pressure, Long term--can cause kidney damage

Question 7: DESCRIBE THE OSHA AND OTHER

RECOMMENDED REQUIREMENTS FOR LEAD -

ABATEMENT WORKER TRAINING

CORRECT ANSWER : Information on respirators, their use,

different types, importance of proper fit, Medical exams required for everyone working with lead, Describing what your employer is doing to reduce your exposure to lead

Question 8: DESCRIBE THE RCRA (40 CFR 262)

REGULATIONS AND RELATED INFORMATION

  • | Page

REGARDING WASTE DISPOSAL FOR LEAD -

ABATEMENT PROJECTS

CORRECT ANSWER : Waste from commercial and industrial

projects needs to be tested, labeled and hauled correctly, Waste from residential property will most likely fall under the household hazardous waste exemption

Question 9: IDENTIFY THE LEAD RCRA DEFINITIONS OF

HAZARDOUS WASTE AND TESTING PROCEDURES

CORRECT ANSWER : TCLP test - Toxicity Characteristic

Leaching Procedure, Detects how much lead would leach out of the waste, 5 mg/l is considered hazardous waste, Lead meets the toxicity part of being a hazardous waste

Question 10: DESCRIBE A "COMPETENT PERSON FOR

HEALTH AND SAFETY" AS DEFINED BY OS HA (29

LEAD CFR 1926-62)

CORRECT ANSWER : Someone who can identify hazards,

Someone who can take corrective action

  • | Page

Question 11: DESCRIBE THE OSHA RESPIRATOR

PROTECTION STANDARDS (29 CFR 1910.134)

RELEVANT TO LEAD-ABATEMENT WORK

CORRECT ANSWER : When above the permissible exposure

limit: Need to wear HEPA filter and any other appropriate filter,

Have a written respiratory program in place

Question 12: DESCRIBE THE OSHA GENERAL INDUSTRY

STANDARDS (29 CFR 1910.1025) RELEVANT TO LEAD

ABATEMENT WORK

CORRECT ANSWER : If air monitoring is above action level 30

µg/m3 for more than 30 days/year, Every 2 months for the first

  • months, If above 40 µg/dl then back to every 2 months, At 50
  • µg/dl - medical removal (if 2 consecutive tests)

Question 13: RECOGNIZE THE CORRECT WORDING OF

LEAD WARNING SIGNS

CORRECT ANSWER : DANGER: Lead Work Area, May Damage Fertility or the Unborn Child, Causes Damage to the Central Nervous System, Do Not Eat, Drink or Smoke In This Area

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

LEAD ABATEMENT SUPERVISOR EXAM SOLVED 100% CORRECT!! Question 1: GIVE EXAMPLES OF "LEAD-BASED PAINT HAZARDS" AND OTHER COMMON SOURCES OF LEAD IN RESIDENTIAL ENVIRONMENTS. CORRECT ANSWER : Surfaces ...

Get this document $30.00