LOUISIANA CLASS D CHAUFFEURS LICENSE

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | P a g e

LOUISIANA CLASS D CHAUFFEUR'S LICENSE

TEST | 55 QUESTIONS WITH 100% CORRECT

ANSWERS | VERIFIED | LATEST UPDATE

1. QUESTION: Class D license is for anyone driving a vehicle

or combined set of vehicles in this weight range _____, as long as they are not carrying hazardous materials

Answer: 10,001-26,001 pounds

Rationale: The document provides "10,001-26,001 pounds" as

the weight range for a Class D license.

2. QUESTION: A Class D license allows for a driver-for-fire to

drive any vehicle fitting into the Class __ requirements

Answer: E

Rationale: The document provides "E" as the class a Class D

license extends to for driver-for-hire.

3. QUESTION: You must be ____ years old to receive a class D

license

Answer: 17

Rationale: The document provides "17" as the minimum age.

4. QUESTION: The maximum width for all vehicles except

buses is ___

Answer: 8 feet

  • | P a g e

Rationale: The document provides "8 feet" for vehicles except

buses.

5. QUESTION: The maximum width for buses is ____

Answer: 8ft 6in

Rationale: The document provides "8ft 6in" for buses.

6. QUESTION: The load may not project more than ___ beyond

the width of the body

Answer: 6in

Rationale: The document provides "6in" as the maximum

projection beyond the body width.

7. QUESTION: The maximum height for all vehicles is ___

Answer: 13ft 6in

Rationale: The document provides "13ft 6in" as the maximum

height.

8. QUESTION: The maximum length for any single vehicle

including its load is ___

Answer: 40ft

Rationale: The document provides "40ft" for a single vehicle.

  • | P a g e

9. QUESTION: The maximum length for a truck-tractor and

trailer combination is ___

Answer: 65ft

Rationale: The document provides "65ft" for a truck-tractor

and trailer combination.

10. QUESTION: The maximum height, length, and width

requirements do not apply to ____, ______, or ____ as long as they are operating during daylight

Answer: auto carriers, trailers hauling poles or pilings, trailers

hauling logs

Rationale: The document lists these exceptions.

11. QUESTION: When securing a load, the contents must not be

allowed to ____, ____, _____, or ______ and the cover must be securely fastened

Answer: drop, shift, leak, otherwise escape

Rationale: The document provides these conditions for

securing a load.

12. QUESTION: Any load may not extend more than ____ in

front of the vehicle

Answer: 4ft

  • | P a g e

Rationale: The document provides "4ft" as the maximum

front extension.

13. QUESTION: Any load except for poles, pilings, and logs

may not extend more than ___ beyond the rear of the vehicle

Answer: 8ft

Rationale: The document provides "8ft" for general loads.

14. QUESTION: Poles, pilings, and logs may not extend more

than ___ beyond the rear of the trailer

Answer: 15ft

Rationale: The document provides "15ft" for these specific

loads.

15. QUESTION: If a load extends more than ___ past the body

of the vehicle a 12 in square _____ must be attached to the load during daylight and a ____ must be attached during nighttime

Answer: 4 ft, red flag, red light

Rationale: The document provides "4 ft, red flag, red light"

for marking extended loads.

16. QUESTION: The red light attached to the load at night must

be visible from ____

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

LOUISIANA CLASS D CHAUFFEUR'S LICENSE TEST | 55 QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS | VERIFIED | LATEST UPDATE 1. QUESTION: Class D license is for anyone driving a vehicle or combined set of vehicl...

Get this document $30.00