MARYLAND MVA PERMIT TEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

MARYLAND MVA PERMIT TEST

Questions and Answers (100% Verified Solutions) Latest (170 Qs)

Question 1: What is the supreme law of the land

CORRECT ANSWER : The constitution

Question 2: What does the constitution do?

CORRECT ANSWER : sets up the government, defines the

government, protects basic rights of Americans

Question 3: The idea of self-government is in the first three

words of the Constitution. What are these words?

CORRECT ANSWER : We the people

Question 4: What is an amendment?

CORRECT ANSWER : a change (to the Constitution), an

addition (to the Constitution)

Question 5: What do we call the first ten amendments to the

Constitution?

CORRECT ANSWER : The Bill of Rights

Question 6: What is one right or freedom from the First

Amendment?

CORRECT ANSWER : Speech, Religion, Assembly, Press,

Petition the government

Question 7: How many amendments does the Constitution

have?

CORRECT ANSWER : twenty-seven (27)

Question 8: What did the Declaration of Independence do?

CORRECT ANSWER : announced our independence (from

Great Britain), declared our independence (from Great Britain), said that the United States is free (from Great Britain)

Question 9: What are two rights in the Declaration of

Independence?

CORRECT ANSWER : life, liberty, pursuit of happiness

Question 10: What is freedom of religion?

CORRECT ANSWER : You can practice any religion, or not

practice a religion.

Question 11: What is the economic system in the United

States?

CORRECT ANSWER : capitalist economy, market economy

Question 12: What is the "rule of law"?

CORRECT ANSWER : Everyone must follow the law,

Leaders must obey the law, Government must obey the law, No one is above the law

Question 13: Name one branch or part of the government.

CORRECT ANSWER : Congress, legislative, President,

executive, the courts, judicial

Question 14: What stops one branch of government from

becoming too powerful?

CORRECT ANSWER : checks and balances, separation of

powers

Question 15: Who is in charge of the executive branch?

CORRECT ANSWER : the President

Question 16: Who makes federal laws?

CORRECT ANSWER : Congress, Senate and House (of

Representatives), (U.S. or national) legislature

Question 17: What are the two parts of the U.S. Congress?

CORRECT ANSWER : the Senate and House (of

Representatives)

Question 18: How many U.S. Senators are there?

CORRECT ANSWER : 100

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MARYLAND MVA PERMIT TEST Questions and Answers (100% Verified Solutions) Latest (170 Qs) Question 1: What is the supreme law of the land CORRECT ANSWER : The constitution Question 2: What does the ...

Get this document $30.00