MATH PLACEMENT EXAM - AND VERIFIED ANSWERS WITH STEPS | 100% CORRECT ...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MATH PLACEMENT EXAM

(LATEST UPDATE) QUESTIONS

AND VERIFIED ANSWERS WITH

STEPS | 100% CORRECT | GRADE A

Question 1: Salsa's recipe calls for 3 cups flour for every

  • cups sugar. If Salsa has 27 cups flour how many cups of
  • sugar does she need?

CORRECT ANSWER: 18 cups

Question 2: Nuttella can run 8 miles in an hour and 16

minutes. How long does it take her to run one mile?

CORRECT ANSWER: 9.5 minutes

Question 3: The cost of 12 goldfish is $39. What is the

rate?

CORRECT ANSWER: 39 dollars for every 12 goldfish

Question 4: AA can make 4 batches of cookies in half an

hour. How many batches can she make in an hour and 45 minutes?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 14 batches

Question 5: What is 1/2 of 1/3?

CORRECT ANSWER: 1/6

Question 6: What is 3/4 divided by 1/8?

CORRECT ANSWER: 6

Question 7: Solve (8 1/2n-3)4=430 for n. What is n?

CORRECT ANSWER: 13

Question 8: What is the prime factorization of 98?

CORRECT ANSWER: 7 to the power of two x 2

Question 9: Find the mean: 39,34,35,42,45, and 12

CORRECT ANSWER: 34.5

Question 10: Find the mode: 92, 100, 100, 23, 24, 99,

13.5, 13.5, 100

  • | Page

CORRECT ANSWER: 100

Question 11: Find the median: 21, 32, 45, 60, 13, 25

CORRECT ANSWER: 28.5

Question 12: Use the distributive property to rewrite

3(15-h)

CORRECT ANSWER: (3x15)-(3h)

Question 13: What is 52/.25?

CORRECT ANSWER: 208

Question 14: A cylinder has a diameter of 4 and a height

of 14. What is the area?

CORRECT ANSWER: 175.84 units cubed

Question 15: What is 5 to the power of 4?

CORRECT ANSWER: 625

  • | Page

Question 16: What is the square root of 49?

CORRECT ANSWER: 7

Question 17: What is 5+3 to the 2nd Power x 4 -10?

CORRECT ANSWER: 31

Question 18: What is 2x(3x4+2)+(5x3-1)?

CORRECT ANSWER: 42

Question 19: Solve 5t=54 for t

CORRECT ANSWER: 10.8

Question 20: Llama graphs the point x at (-5, 3). Which

quadrant is point x?

CORRECT ANSWER: Quadrant 2

Question 21: A bus travels for 12 miles at a constant

speed of 60 miles an hour. How long in minutes does the bus travel?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MATH PLACEMENT EXAM (LATEST UPDATE) QUESTIONS AND VERIFIED ANSWERS WITH STEPS | 100% CORRECT | GRADE A Question 1: Salsa's recipe calls for 3 cups flour for every 2 cups sugar. If Salsa has 27 cups...

Get this document $30.00