- | Page
MHA 707 EXAM B-QUESTIONS
WITH COMPLETE SOLUTI ONS
GRADED A+
Question 1: What are the settings of healthcare?
CORRECT ANSWER: Community-Based Care,
Hospitals (inpatient acute care), Postacute Care
Question 2: What is Community-Based Care?
CORRECT ANSWER: types of person-centered care
delivered in the home and community. A variety of health and human services can be provided. HCBS programs address the needs of people with functional limitations who need assistance with everyday activities, like getting dressed or bathing.
Question 3: What is the most frequent setting of
ambulatory care?
CORRECT ANSWER: Physician offices 883.7 Million
Visits, Emergency department 145.6 Million Visits, Hospital outpatient clinics 125.7 Million Visits
- | Page
Question 4: What are other organizations in Community-
Based Care?
CORRECT ANSWER: Public Health Clinics
(neighborhood and community health centers), Work clinics, School clinics
Question 5: How is Community-Based Care emerging
and expanding with ambulatory healthcare settings, and where else do you see CBC?
CORRECT ANSWER: Telehealth, Dr home visits,
Retail pharmacy, Diagnostic imaging and lab centers, Ambulatory Surgery Center, Urgent care centers
Question 6: What are the most common visits to the
doctor?
CORRECT ANSWER: Annual exams, Prenatal, Well
baby, Medication, Hypertension, Knees pain, Postoperative visit, Cough, Preoperative visit
- | Page
Question 7: What type of primary care
physician/practitioner are mainly seen (% of office visits)?
CORRECT ANSWER: General/Family Practice 40%,
Peds 26%, Internal Med 19%, OBGYN 15%, 47% of all OV were with Prim Care
Question 8: What are the forms of payment (% of office
visits by number)?
CORRECT ANSWER: Private insurance 35%,
Medicare 22%, Medicaid 18%, Self pay 12%, CHIP/local program 12%
Question 9: In which hemisphere do the majority of office
visits take place?
CORRECT ANSWER: Northeast
Question 10: Who are the majority of office visit patients?
CORRECT ANSWER: People over 65 and female
- | Page
Question 11: Hospital ED (emergency dept) are a part of
what type of organization?
CORRECT ANSWER: Nonprofit Hospital system
Question 12: In 2016, how many ED visits were there?
CORRECT ANSWER: 145.6 million
Question 13: What are the statistics for most ED patients?
CORRECT ANSWER: Are insured, Payment is mainly
private ins, Medicaid, Medicare (85% of ED visits), Only 8.4% of ED patients don't have insurance
Question 14: What are the Hospital ED statistics?
CORRECT ANSWER: ED visit in not for profit
hospital (70.9%), ED visit is not in teaching hospitals (85.3%), EDs without a trauma center (54.8%), ED that don't lead to hospitalization (91.3%)