- | Page
MICHIGAN CHAUFFEUR'S
LICENSE QUESTIONS WI TH
CORRECT ANSWERS
Question 1: Remember to park at least _ feet from a stop
sign or traffic signal?
CORRECT ANSWER: 30
Question 2: When entering a highway from a driveway,
private road or alley, _ to approaching traffic?
CORRECT ANSWER: stop and yield the right-of-way
Question 3: How many feet must you start signaling
before you plan to turn?
CORRECT ANSWER: 100 feet
Question 4: When merging on highway allow other
drivers to do what?
CORRECT ANSWER: slow down or change lanes to
avoid a crash
- | Page
Question 5: On a freeway with a speed limit of 70, if
towing a vehicle or trailer that has more than two wheels or weighs more than 750lb you are not allowed to drive any faster than what speed?
CORRECT ANSWER: 60 mph
Question 6: If the speed limit is less than 70 mph you are
not allowed to drive any faster than _?
CORRECT ANSWER: 55 mph
Question 7: What is recommended when approaching a
downhill grade in a truck?
CORRECT ANSWER: shift to a lower gear
Question 8: Why is it bad to use brakes on a curve?
CORRECT ANSWER: may lock wheels up and cause a
skid
Question 9: Following a vehicle too closely depending on
the size of the truck it may be what?
- | Page
CORRECT ANSWER: illegal
Question 10: Vehicles with a gross weight of 5,000
pounds loaded or unloaded must not follow each other closer than _?
CORRECT ANSWER: 500 ft.
Question 11: To provide time to react to changes in traffic
you should look ahead how many seconds worth of travel time?
CORRECT ANSWER: 12 seconds
Question 12: If a load extends 4 feet or more past the rear
of a vehicle bed or body what must be displayed?
CORRECT ANSWER: red flag, big red light or cloth 12
in square
Question 13: What is the maximum height of vehicles for
Michigan roads and highways?
CORRECT ANSWER: 13 feet and 6 in.
- | Page
Question 14: Commercial vehicles with a capacity of
1,000 pounds or more must have what?
CORRECT ANSWER: one outside rearview mirror on
each side of vehicle
Question 15: When parking a disabled vehicle on the
shoulder of a road, where must warning devices be set out?
CORRECT ANSWER: 100 feet in front and rear end
Question 16: When brakes are wet from heavy water,
what should you do?
CORRECT ANSWER: gently apply brakes until they
work properly again
Question 1: When approaching a downhill grade in a
truck what is the most appropriate way to slow down the vehicle? A. Press on the brakes, B. Shift to a higher gear,
- Shift to a lower gear, D. Engage the clutch