MICROBIOLOGY FUNDAMENTALS A CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN TEST BANK

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

MICROBIOLOGY FUNDAMENTALS A CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN TEST BANK

PRIMEXAM.COM

Microbiology Fundamentals: A Clinical Approach, 3e (Cowan)

Chapter 1 Introduction to Microbes and Their Building Blocks

1) When humans manipulate the genes of microorganisms, the process is called .

  • bioremediation
  • genetic engineering
  • epidemiology
  • immunology
  • taxonomy

Answer: B

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles; Basics of Genetic Engineering

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 04 Information Flow

ASM Objective: 04.05 Cell genomes can be manipulated to alter cell function.

2) Which of the following is not considered a microorganism?

  • Mosquito
  • Protozoan
  • Bacterium
  • Virus
  • Fungus

Answer: A

Section: 01.01

Topic: Taxonomy of Microorganisms

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 01 Evolution

ASM Objective: 01.02 Mutations and horizontal gene transfer, along with the immense variety of microenvironments, have resulted in a vast diversity of microorganisms.

3) All microorganisms are best defined as organisms that .

  • cause human disease
  • lack a cell nucleus
  • are infectious particles
  • are too small to be seen with the unaided eye
  • can only be found growing in laboratories

Answer: D

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 01 Evolution

ASM Objective: 01.02 Mutations and horizontal gene transfer, along with the immense variety of microenvironments, have resulted in a vast diversity of microorganisms. 1 / 4

MICROBIOLOGY FUNDAMENTALS A CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN TEST BANK

PRIMEXAM.COM

4) Which activity is an example of biotechnology?

  • Bacteria in the soil secreting an antibiotic to kill competitors
  • A microbiologist using the microscope to study bacteria
  • Egyptians using moldy bread on wounds
  • Escherichia coli producing human insulin
  • Public health officials monitoring diseases in a community

Answer: D

Section: 01.01

Topic: Basics of Genetic Engineering

Bloom's: 02. Understand

ASM Topic: Module 06 Impact of Microorganisms

ASM Objective: 06.03 Humans utilize and harness microorganisms and their products.

5) Living things ordinarily too small to be seen with the unaided eye are termed .

  • bacteria
  • viruses
  • parasites
  • microorganisms
  • prokaryotes

Answer: D

Section: 01.01

Topic: Cellular Organization

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 01 Evolution

ASM Objective: 01.02 Mutations and horizontal gene transfer, along with the immense variety of microenvironments, have resulted in a vast diversity of microorganisms.

6) The microorganisms that recycle nutrients by breaking down dead matter and wastes are called .

  • decomposers
  • prokaryotes
  • pathogens
  • eukaryotes
  • fermenters

Answer: A

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 06 Impact of Microorganisms

ASM Objective: 06.01 Microbes are essential for life, as we know it, and the processes that support life (e.g. in biogeochemical cycles and plant/animal microflora). 2 / 4

MICROBIOLOGY FUNDAMENTALS A CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN TEST BANK

PRIMEXAM.COM

7) Cells, like bacteria and archaea, that do not have a nucleus in their cells have traditionally been called .

  • decomposers
  • prokaryotes
  • pathogens
  • eukaryotes
  • fermenters

Answer: B

Section: 01.01

Topic: Cellular Organization

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 02 Structure and Function

ASM Objective: 01.01 Cells, organelles (e.g. mitochondria and chloroplasts) and all major metabolic pathways evolved from early prokaryotic cells.

8) The first cells appeared about billion years ago.

A) 5.2

B) 4.6

C) 3.8

D) 2.9

E) 1.5

Answer: C

Section: 01.01

Topic: History of Microbiology

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 01 Evolution

ASM Objective: 01.01 Cells, organelles (e.g. mitochondria and chloroplasts) and all major metabolic pathways evolved from early prokaryotic cells.

9) Which of the following is not a human use of microorganisms?

  • Making bread
  • Treating water and sewage
  • Manufacturing copper wire
  • Mass producing antibiotics
  • Cleaning up oil spills

Answer: C

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 06 Impact of Microorganisms

ASM Objective: 06.03 Humans utilize and harness microorganisms and their products. 3 / 4

MICROBIOLOGY FUNDAMENTALS A CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN TEST BANK

PRIMEXAM.COM

10) Using microbes to detoxify a site contaminated with heavy metals is an example of .

  • biotechnology
  • bioremediation
  • decomposition
  • immunology
  • epidemiology

Answer: B

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 06 Impact of Microorganisms

ASM Objective: 06.03 Humans utilize and harness microorganisms and their products.

11) Disease-causing microorganisms are called .

  • decomposers
  • prokaryotes
  • pathogens
  • eukaryotes
  • fermenters

Answer: C

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 06 Impact of Microorganisms

ASM Objective: 05.04 Microorganisms, cellular and viral, interact with both human and non-human hosts in beneficial, neutral or detrimental ways.

12) The most prevalent worldwide infectious diseases are .

  • AIDS-related diseases
  • diarrheal diseases
  • malaria diseases
  • measles
  • respiratory diseases

Answer: E

Section: 01.01

Topic: Microbial Roles

Bloom's: 01. Remember

ASM Topic: Module 06 Impact of Microorganisms

ASM Objective: 05.04 Microorganisms, cellular and viral, interact with both human and non-human hosts in beneficial, neutral or detrimental ways.

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

MICROBIOLOGY FUNDAMENTALS A CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN TEST BANK PRIMEXAM.COM Microbiology Fundamentals: A Clinical Approach, 3e (Cowan) Chapter 1 Introduction to Microbes and Their Buildi...

Get this document $30.00