Nightingale college pathophysiology midterm exam Questions and Answers (Latest Update
Question 1: When a baby has been identified as having featal
exposure to alcohol, which assesment parameter should be concidered
- low birth rate
- mental retardation
- facial anomalies
- All of the above
CORRECT ANSWER : D. All of the above
Question 2: A nurse documents tattooing and stippling in a
trauma patient which type of injury does the patient have?
CORRECT ANSWER : Gunshot wounds tattooing and
stapling are caused by gunpowder and occur on the skin surrounding the entrance wound.
Question 3: The nurse is caring for a new mother who just
gave birth to a baby with Down syndrome. The nurse explains that this syndrome is a result of trisomy with which chromosome?
CORRECT ANSWER : Chromsome 21
Question 4: A couple has two offspring's one child has an
autosomal recessive disease trait and one is normal what most likely conclusion can the nurse make about the parents?
CORRECT ANSWER : both parents could be Carriers
Question 5: If an Ovum has chromosomal nondisjunction
which condition could result in the embryo?
CORRECT ANSWER : Monosomies and trisomies
Question 6: If the patient has liquefactive necrosis which
organ should the nurse assess first?
CORRECT ANSWER : Brain hypoxic injury to the brain
results in liquefactive necrosis because the central nervous system contains little connective tissue.
Question 7: A nurse recalls that adaptive cellular mechanisms
function too
CORRECT ANSWER : protect cells from injury adaptive
cellular mechanisms actually help cells adjust to environmental changes thereby protecting them from injury and death
Question 8: The nurse is caring for a patient with a genetic
disease that is transmitted through autosomal recessive inheritance which is most likely the diagnosis for the patient?
CORRECT ANSWER : cystic fibrosis is an autosomal
recessive disease
Question 9: Which organ is most frequently affected by
chronic alcohol injury
CORRECT ANSWER : Liver
Question 10: Which of the following statements by a clinician
about mutations is correct
- Mutations always lead to genetic disease
- spontaneous mutations occur as a result of exposure to a
- mutations are alterations in a normal DNA sequence
- Mutations are always inherited
mutagen
CORRECT ANSWER : C.
Question 11: The nurse in the genetic clinic is describing a
genetic disease that leads to progressive dementia in middle to